
DNS چیست و چگونه کار میکند؟
DNS مخفف عبارت Domain Name Service می باشد. DNS یک پروتکل شناخته شده درعرصه ی شبکه های کامپیوتری و خصوصا اینترنت می باشد.DNS یک تکنولوژی قدرتمند اینترنت برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP است. در واقع ، DNS معادل کتابچه تلفن اینترنت است. DNS یک فهرست از نامهای دامنه را حفظ کرده وآن ها را به آدرس های پروتکل اینترنت (IP) ترجمه می کند.
شماره دوست تان را می خواهید؟ فقط نام او را تایپ کنید و تلفن شما آن را برای شما می آورد.زمانی که شما وب سایتی را ایجاد می کنید برای ثبت دامنه آن باید نامی را مشخص کنید که به سایت شما اشاره کند.در بیشتر حالات این تنظیمات توسط کنترل پنل هاست و ثبت کننده نام دامین انجام می شود.

DNS چگونه کار میکند؟
هنگامی که از سایتی بازدید می کنید، کامپیوتر شما یک سری مراحل را برای تبدیل آدرس وب قابل خواندن انسان به یک آدرس IP ( مانند ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ ) قابل خواندن ماشین دنبال میکند . این اتفاق هر بار که از یک نام دامنه استفاده میکنید، چه درحال مشاهده وبسایتی باشید،چه درحال ارسال ایمیل و یا گوش دادن به ایستگاههای رادیویی اینترنتی باشید، رخ میدهد.
زمانی که یک کاربر می خواهد یک صفحه وب را بارگذاری کند، برای رسیدن به سایت X به آدرس IP نیاز دارد. هر سایت نامگذاری شدهای میتواند با بیش از یک آدرس IP مطابقت داشته باشد. درحقیقت ، برخی سایتها صدها یا بیشتر آدرس IP دارند که با یک نام دامنه واحد مطابقت دارند.

۴ سرور DNS که در بارگذاری یک صفحه وب وجود دارد
بازگشت کننده DNS : بازگشت کننده را می توان به عنوان یک کتاب دار تصور کرد که ازاو خواسته می شود، یک کتاب خاص در جایی در یک کتابخانه را پیدا کند . بازگشت کننده DNS سروری است که برای دریافت جستار(مبحث) از دستگاه های مشتری ازطریق برنامه هایی مانند مرورگر وب طراحی شده است.
Root nameserverv ( ریشه نام سرور ) : سرور Root اولین قدم در ترجمه اسامی میزبان قابل خواندن ، به آدرس های IP است. می توان مانند یک فهرست در کتابخانه تصور کرد که به قفسه های مختلف کتاب اشاره دارد
TLD nameserver : سرور دامنه سطح بالا (TLD) را می توان به عنوان یک قفسه خاص از کتاب ها در یک کتابخانه تصور کرد. این نام سرور مرحله بعدی در جستجوی آدرس IP خاص است و آخرین قسمت از نام میزبان را میزبانی می کند (در مثال.com، سرور TLD “com” است)
Authoritative nameserve (نام سرور معتبر) : آخرین نام سروررا می توان به عنوان یک فرهنگ لغت در قفسه کتاب تصور کرد که درآن می توان نام خاصی را در تعریف آن ترجمه کرد. اگرنام سرورمعتبر به سابقه درخواست شده دسترسی پیدا کند ، آدرس IP نام میزبان درخواست شده را به DNS بازگشت کننده (کتابدار) که درخواست اولیه را انجام داده است، بر می گرداند.
ذخیره DNS چیست؟
هدف از ذخیره سازی، ذخیره اطلاعات به طور موقت در مکانی است که منجر به بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان برای درخواست های داده می شود. حافظه پنهان DNS شامل ذخیره سازی داده های نزدیک به مشتری درخواست کننده است به طوری که می توان جستارDNS را زودتربرطرف کرد وازجستجوی بیشتراز زنجیره جستار DNS جلوگیری کرد ، در نتیجه زمان بارگذاری را بهبود می بخشد و باعث کاهش پهنای باند / CPU می شود.
مراحل کار DNS

مرحله ۱: درخواست اطلاعات
پردازش زمانی آغاز میشود که شما از کامپیوتر خود برای یافتن IP یک دامنه استفاده میکنید . مثلا هنگامیکه شما به وب سایتHoshmandnet.comمراجعه میکنید.اولین جایی که کامپیوترشما به دنبال آن میگردد DNS cache local است . Local DNS Cache در کامپیوتر شما آدرس وب سایت هایی که اخیرا وارد آنها شده اید را برای شما نگهداری می کند (اگر سرور سایتی قبل از اینکه شما این آدرس ها را بروز کنید تغییر کند .
شما دیگر قادر به دسترسی به سایت نیستید و باید اطلاعات ثبت شده در Local DNS Cache را توسط فرمان ipconfig/flushdns در نرم افزارCommand Prompt پاک نمایید.) اگر کامپیوتر شما اطلاعات سایت را از قبل ذخیره نکرده باشد . کامپیوتر شما باید از DNS query برای یافتن IP سایت استفاده کند . ( در نرم افزار Command Prompt دستور nslookup tegrahost.com استفاده کنید.)
مرحله ۲: پرسش از recursive DNS servers
اگر اطلاعات سایت در روی سیستم شما ذخیره نشده باشد. کامپیوتر با جستجو در ISP سیستم recursive DNS servers سعی در یافتن Ip آدرس می کند . این کارازجمله عملیات هایی است که بصورت اختصاصی برای یافتن DNS یک سایت انجام میپذیر.Recursive serversها کش خاص خود را دارند ، بنابراین جستجو معمولاهمینجا ختم میشود و شما IP سایت را به دست خواهید آورد.
مرحله ۳: پرسش از root nameservers
اگر سرورهای recursive servers آدرس DNS سایت شما را نداشتند،کامپیوتر شما ازroot nameservers برای یافتن IP آدرس سایت استفاده می کند . یک name server یک کامپیوتر است که به سوالات پرسیده شده درباره نام دامنه ها مانندIP addressها پاسخ میدهد . سیزده تا root nameservers مانند سیستم سویچنگ تلفن برای DNS عمل می کنند. آنها شاید ندانند که IP سایت مورد نظر شما چیست اما آنها میدانند که پاسخ این سوال را از کجا بیابند.
مرحله ۴ : پرسش از TLD nameservers
root nameservers ها ابتدا به اولین بخش از سوال ما می پردازند. آنها آدرس سایت را از راست به چپ می خوانند. com,org,ir برای خود یک سری nameservers مخصوص به خود دارد.این nameserversها مانند منشی تلفنیTLDعمل می کنند.آنها اطلاعات مد نظرما را ندارند ولی میتوانند ما را به سروری که این اطلاعات را دارد منتقل کنند.
مرحله ۵: پرسش از authoritative DNS servers
TLD name servers بخش دوم از درخواست ما را مورد مطالعه قرار میدهند WWW.tegrahost.com و ما را برای این دامنه خاص مستقیماً به name servers responsible مربوطه هدایت میکنند . این authoritative name servers ها مسئول پاسخگویی درباره تمام اطلاعات مربوط به دامنه ها می باشد . این اطلاعات در DNS records ها ذخیره شده است.تعداد رکوردهای اطلاعاتی دراین قسمت بسیارزیاد است وهررکورد مسئول نگهداری نوع خاصی از داده است.
مرحله ۶: دریافت اطلاعات رکورد
سرورهای recursive در پاسخ به سوال ما رکورد A را برای سایت hoshmandnet.com بازگردانی می کنند. این اطلاعات از سرور های authoritative name servers دریافت شده است و رکورد اطلاعات مد نظر ما را در کش سیستم سرورهای recursive ذخیره می شود. اگر کاربر دیگری برای سایت thoshmandnet درخواست IP Address بدهد. اینبار سرور های recursive این اطلاعات را در خود خواهند داشت و به کاربر پاسخ خواهند داد و نیازی به تکرار تمام مراحل پردازش ذکر شده در بالا نیست .
هر رکورد اطلاعات یک مقدار time-to-live یا زمان حیات دارد. درواقع چیزی مانند تاریخ انقضاء، هنگامی که این زمان به اتمام برسد.سرورهای recursive باید اطلاعات رکورد های خود را از نو درخواست کنند . تا مطمئن شوند که اطلاعات ذخیره شده در رکوردها منقضی نشده باشد.
مرحله ۷ : دریافت پاسخ
سرورهای recursive رکورد A را به کامپیوتر شما ارجاع خواهند داد. کامپیوتر شما نیز این اطلاعات را در کش خود ذخیره می کنند . سپس از این اطلاعات IP Address خوانده شده و به مرورگر شما انتقال داده میشود . سپس مرورگر ها با web server ارتباط برقرار کرده و اطلاعات سایت را به نمایش می گذارند.
خطای DNS چیست
هنگامی که شما یکURL را وارد می کنید درصورتی که سرور DNS از کار افتاده باشد کامپیوترنمی تواند آدرس IP را برای آن URL وارد کند. چون سیستم شما نمی داند چطور به Google دسترسی پیدا کند در این حالت شما با یک پیام DNS error روبرو می شوید.

تغییر dns چیست ؟
بایستی گفت اگر از دو شرکت متفاوت هاست و دامنه خود را تهیه کرده باشید بعد از ثبت دامنه خود ، بایستی DNSهای آن را براساس سرویس ارائه دهنده میزبانی وب خود تغییر دهید تا بتوانند از دامنه خود استفاده نمایند.

مزایای DNS چیست؟
- اصلی ترین مزیت سیستم DNS این است که استفاده از اینترنت را بسیار تسهیل می کند.درصورتی که برای بازدید از سایتها لازم بود که تمام آدرسهای IP که میخواستیم به آنها دسترسی داشته باشیم را حفظ باشیم ، که بسیار سنگین و دشوار میشد. با استفاده از DNS دیگر نیازی به حفظ کردن این رشته اعداد نیست و برای دستهبندی ، بایگانی و کمک به موتورهای جستجو مناسبمی باشد.
- یکی دیگرازمزیتهای قابل توجه DNS ثبات آن است . به دلایل مختلف ، ممکن است آدرسهای IP تغییر کنند ، بنابراین اگر میخواهید به یک وبسایت دسترسی پیدا کنید،نه تنها باید آدرس IP آن را بدانید بلکه این اطلاعات نیز باید به روز باشد.سیستم DNS وظیفه دارد تا آدرسهای IP را به روشی بسیار سریع و ثابت به روز کند و دسترسی به وب سایتها را آسان نماید.
- DNS میتواند امنیت زیرساخت را ارتقا بخشد ، DNS شما را قادر میسازد تا عملکرد فنی سرویس دیتابیس را مشخص کنید.همچنین میتواند مشخصات دقیق ساختار دادهها و مبادلات ارتباطی داده مورد استفاده در DNS را تعریف کند.
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمن با هوشمندنت در تماس باشید