
CPU پردازنده چیست ؟
CPU مخفف(Central processing unit) است . CPUواحد پردازش مرکزی کامپیوتر نامیده میشود.CPUیک قطعه سخت افزار کامیپوتر است که یکی از مهمترین سخت افزارهای کامیپوتر است.بخاطر مهم و حیاتی بودن CPU از آن به عنوان مغز کامپیوتر یاد می کنند,CPU در حالت کلی وظیفه پردازش,محاسبه و انتقال اطلاعات را دارد.
وظیفه CPU اطمینان حاصل کردن از اینکه داده ها پردازش شده و در SYSTEM BioS برای عبور قرار گرفته اند میباشد.بنابراین درخواست داده شده توسط کاربر توسط CPUمورد پردازش قرار گرفته میشود.و در حافظه RAM فرخوانی میشود. درنهایت کابر اطلاعات پردازش شده را درصفحه نمایش مانیتور خود مشاهده میکند.
شرکت های مشهور سازنده پردازنده عبارتند از :
گاهی روی پردازنده ها نام شرکت سازنده به صورت کامل و گاهی به صورت علائم اختصاری مخصوص شرکت مشخص می شود . مثلا برای محصولات شرکت ازAMD برای مشخص کردن نام پردازنده استفاده میکنند. عبارت ADVANCED MICRO DEVICES که کلمه AMD از آن گرفته شده چاپ میگردد.
جنس CPU
جنس CPU از سیلیکون است.دربرخی از مدل های CPU بیش از یک میلیارد ترانزیستور قرار گرفته است.برای مثال :روی برخی از پردازنده های نسل پنج Core i7 اینتل حدود ۱٫۹ میلیارد ترانزیستور جای گرفته است که نشان از ساختار اعجاب انگیز آن دارد!
پردازندهٔ چند هسته ای از اجزای رایانشی و محاسباتی میباشد و دو یا چند CPU مستقل واقعی (به نام «هسته») دارد. که واحدهایی برای خواندن و اجرای دستورالعملهای برنامه هستند. این دستورالعملها عموماً دستورالعملهای معمولی CPU از قبیل اضافه کردن، انتقال دادهها، و انشعاب هستند. اما هستههای متعدد میتوانند در همان زمان دستورالعملهای بیشتری را اجرا کنند که موجب افزایش سرعت کلی برای برنامههای تابع رایانش موازی میشود.
تولیدکنندگان معمولاً هستهها را بر روی یک قطعه مدارمجتمع (IC) ادغام میکنند، یا بر روی چند قطعه در یک بسته تراشه عرضه میکنند.پردازندههایی که امروزه در کامپیوترهای شخصی استفاده میشوند همگی چند هسته ای هستند.
سرعت پردازنده یا CPU Speed:
ما هنگام خرید یک پردازنده ، به اولین چیزی که نگاه می کنیم ، سرعت آن است. سرعت پردازنده که به آن Clock یا کلاک CPU نیز گفته می شود ، بر حسب هرتز (Hertz) محاسبه می شود. این به معنای این است که این پردازنده می تواند در هر ثانیه چه تعداد دستوری را اجرا کند.
یک GHZ برابر است با۱۰۰۰۰۰۰هرتز. CPUیک سخت افزار بسیار پیچیده بامدارات الکترونیکی زیاد است.CPU یا پردازنده درحالت معمول به اجرای دستورالعمل های ذخیره شده که توسط کاربر در حافظه فراهم شده است می پردازد.
دو جز اصلی CPU(اجزء پردازنده):
CPU از دو بخش اصلی تشکیل شده است که عبارت است از :
- LUیا(Arithmetic LogiC Unit)که واحد منطق محاسباتی نیز نام دارد. وظیفه انجام محسابات ریاضی و منطقی می باشد.
- CUیا(Control Unite) دومین جزء ازپردازنده است که دستورالعمل های حافظه را استخراج و رمزگشایی میکند و آنها را اجرا می کند و درصورت لزوم ALU رافراخوانی میکند.
حافظه ثبات(Register)این واحد از قطعات بسیار کوچکی از جنس حافظه تشکیل شدهاست و میتوانند نتایج اعمال منطقی را در خود ذخیره کنند.CPUهای مختلف دارای رجیسترهای گوناگون هستند.بعضی از رجیسترها برای نگهداری نتایج اعمال استفاده میشوندو بعضی دیگر به عنوان اشارهگر و برخی نیز برای اهداف دیگر میباشند.
CPUدر ابتدای دهه۱۹۷۰در شرکت Intel توسعه یافت ,اولین پردازنده شرکت اینتل که معرفی شد Intel4004 نام داشت.علاوه برکامپیوترهای دسکتاپ تمامی دستگاه ها از قبیل لپ تاپ ها,تبلت ها,موبایل,تلویزیون و…دارای CPU هستند.علاوه بر شرکت Intelشرکت AMD نیز از شرکت های اصلی و بزرگ تولید کننده CPUدر دنیا میباشد. که برای کامپیوترهای دسکتاپ,لپ تاپ ها و سایر دستگاه هاCPUتولید می کنند. CPU را Computer Processor,Central Processor,processor microprocessو… نیز می نامند.
انواع مدل های CPU شرکت اینتل:
جهت مطالبی کامل و جامع توسط هوشمند نت باما همراه باشید.
Pingback:Core I7-Core I5-Core I3 - هوشمند نت Core I7-Core I5-Core I3
Pingback:تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟ - هوشمند نت تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟
Pingback:دلیل وجود گونههای مختلف سوکت های روی مادر بردچیست؟ - هوشمند نت سوکت های روی مادربرد