
Core I7-Core I5-Core I3
خوب اگر بخواهیم بصورت عامیانه و غیرفنی صحبت کنیم کافیست بگوییم Core I5 از core I3 بهتر است و از همه بهتر هم core I7 است ، اما این تفکر نباید باشد که Core I3 دارای ۳ هسته و Core I7 دارای ۷هسته است بنابراین سرعت Core I7 از Core I3 بالاتر است . در واقع، Core I3 دارای پردازنده ی ۲ هسته ای می باشد. Core i5 و Core i7 نیز هر دو دارای پردازنده های ۲ هسته ای و ۴ هسته ای هستند.
توصیه: پردازنده های ۴ هسته ای بهتر از ۲ هسته ای هستند.
توصیه: برای اینکه متوجه شوید هر پردازنده مربوط به کدام نسل است، به اولین رقم از اسم ۴ رقمی مدل نگاه کنید. برای مثال: اینتل Core i3-8250، برای سری نسل ۸ می باشد.
همچنین درباره ۳ رقم دیگر باید گفت این ارقام نشان دهنده میزان قدرت آن پردازنده نسبت به سایر پردازندههای هم نوع خود است. به عنوان نمونه پردازنده Core i3-8145U قدرتمندتر از Core i3-8109U است چون ۱۴۵ بزرگتر از ۱۰۹ است.
حروف U، Q، H و K در نام مدل پردازندهها چه معنایی دارد ؟
همان طور که مشاهده میکنید نام مدل پردازندهها معمولا با یکی از حروف U، Y، T، Q، H، G، و K و یا ترکیبی از آنها همراه است. در زیر معنی هر یک از این حروف آمده است:
- U: پردازندههای فوق کم مصرف. این پردازندهها تنها برای لپ تاپها طراحی میشوند و انرژی کمتری مصرف میکنند تا باتری ماندگاری بیشتری داشته باشد.
- Y: پردازندههای کم مصرف. این پردازندهها معمولا متعلق به نسلهای قدیمیتر پردازنده لپ تاپها و دیگر دستگاههای قابل حمل هستند.
- T: مصرف بهینه. این پردازندههای برای کامپیوتر های رو میزی طراحی میشوند.
- Q: چهار هستهای. این حرف را برروی پردازندههای چهار هستهای مشاهده میکنیم.
- H: قدرت گرافیکی بالا. این تراشهها واحد گرافیکی بهتری در خود دارند.
- G: پردازنده گرافیکی اختصاصی. این حرف به معنای دارا بودن یک پردازنده گرافیکی مجزا بوده و بیشتر در لپ تاپها مشاهده میشود.
- K: آنلاک شده. این حرف بدین معنا است که شما میتوانید آن را به بالاتر از رده خود اورکلاک کنید.
پردازنده های Core i3 با ۳ ستاره درجه بندی شده اند ، پردازنده های Core i5 دارای ۴ ستاره هستند و پردازنده های i7 هم ۵ ستاره دارند. اگر از این که درجه بندی ها از ۳ ستاره شروع می شوند تعجب کرده اید باید بدانید که در حقیقت این گونه نیست. پردازنده های اولیه اینتل – Celeron و Pentuim – به ترتیب یک و دو ستاره می گیرند.
نکته
پردازنده های Core می توانند از نظر این که برای چه دستگاه هایی ساخته شده اند دسته بندی شوند ، که در این صورت می توان آن ها را به دو گروه دسته بندی کرد ، پردازنده های ویژه لپ تاپ و پردازنده های ویژه کامپیوتر های رومیزی. هر یک از این گروه ها ویژگی های فنی مربوط به خود را دارند. برای جلوگیری از پیچیده شدن و ایجاد سر در گمی ، در این مقاله بر روی پردازنده های ویژه کامپیوتر های رو میزی تمرکز می کنیم. همچنین توجه داشته داشته باشید که تمرکز ما بر روی پردازنده های Core نسل دوم ( Sandy Bridge ) است.
CPU های Core I3 و Core I7 چند هسته دارند ؟
هر چقدر تعداد هسته های یک CPU بالاتر باشد تعداد وظایف یا Task های بیشتری را می توان در بین آنها تقسیم و در یک لحظه پردازش کرد ، که در اصطلاح فنی به آنها Thread گفته می شود . کمترین تعداد هسته در CPU های core I3 وجود دارد که تنها ۲ هسته در آنها وجود دارد ، در حال حاضر تمامی CPU های Core I3 دارای پردازنده های دو هسته ای یا همان dual-core هستند.
CPU های Core I5 به غیر از CPU های سری I5-661 دارای چهار پردازنده هستند که در اصطلاح به آنها quad-core گفته می شود. پردازنده های Core I5 سری ۶۶۱ تنها پردازنده هایی هستند که دارای سرعت ساعت یا clock speed برابر ۳ و ۳۳ گیگاهرتز می باشند.
فراموش نکنید که همه پردازنده های Core I3 دارای دو هسته هستند. در واقع برخی اوقات می توانیم مشاهده کنیم که CPU های Core I5 قدرت پردازشی کمتری نسبت به core I3 ها دارند اما خوب اینجاست که تکنولوژی های جدیدی مثل Turbo Boost باعث متفاوت شدن I3 و I5 می شود.
تکنولوژی Turbo Boost شرکت اینتل چیست ؟
تکنولوژی Turbo Boost شرکت اینتل این امکان را به پردازنده می دهد که بصورت خودکار و در صورت نیاز سرعت ساعت یا clock Speed خود را در زمان نیاز افزایش دهد. حداکثر اندازه ای که قابلیت Turbo Boost می تواند clock speed شما را بالا ببرد بستگی به تعداد هسته های فعال CPU ، درجه حرارت پردازنده ، پردازش های موجود در پردازنده ها ، قدرت مصرف انرژی و بسیاری دیگر از فاکتورها بستگی دارد.
برای پردازنده های Core I5 از نوع ۶۶۱ حداکثر اندازه فرکانسی که می توان برای یک هسته ایجاد کرد ۳و ۸ دهم گیگا هرتز می باشد . هیچکدام از پردازنده های core I3 دارای قابلیت Turbo Boost نیستند بنابراین با توجه به اینکه تقریبا همه پردازنده های Core I5 دارای آخرین نسخه از این تکنولوژی هستند براحتی از نظر سرعت پردازنده های CoreI3 را جا می گذارند.
برای مثال
اگر در حال بازی با لپ تاپ هستید و سیستم شما نیاز به قدرت بیشتری دارد، Turbo Boost به سرعت این کار را برایتان انجام می دهد. اینتل Corei3 دارای فناوری توربو بوست نمی باشد. در عوض Corei5 و Corei7دارای توروبو بوست هستند که باعث افزایش سرعت سیستم می شود.
توصیه: Turbo Boost برای افرادی مناسب است که از سیستم خود برای استفاده از نرم افزارهای سنگین همچون ویرایش فیلم و یا بازی استفاده می کنند. اما داشتن توربو بوست برای افرادی که از سیستم خود برای جستجو در وب و یا آفیس استفاده می کنند، تاثیری ندارد.
فناوری Hyper-Threading در پردازندههای Core i7، Core i5، و Core i3
هستههای فیزیکی تا درجه زیادی میزان سرعت یک پردازنده را تعیین میکنند. اما در پردازندههای مدرن، میتوان با هستههای مجازی، سرعت پردازندهها را افزایش داد. این هستهها از طریق سیستمی که به فناوری فراریسمانی یا Hyper-Threading معروف است راه اندازی میشوند.
به بیان ساده، فناوری فراریسمانی یک هسته فیزیکی را قادر میسازد تا به عنوان دو هسته مجازی کار کند و چند وظیفه را به صورت همزمان و بدون فعال کردن هسته فیزیکی دیگری انجام دهد. در صورتی که هسته فیزیکی دوم فعال شود انرژی بیشتری استفاده میشود.
از طرف دیگر اگر دو هسته که فعال هستند از فناوری فناوری فراریسمانی استفاده کنند چهار هسته مجازی خواهیم داشت که سریعتر عمل خواهند کرد. هرچند، باید در نظر داشت که هستههای فیزیکی واقعی سریعتر از هستههای مجازی عمل میکنند. یک پردازنده چهار هستهای بسیار قدرتمندتر از یک پردازنده دو هستهای مجهز به فناوری فراریسمانی است.
پردازندههای Corei3 شرکت اینتل مجهز به فناوری فراریسمانی هستند. پردازندههای Corei7 نیز از این فناوری پشتیبانی میکنند. اما پردازندههای Corei5 از آن پشتیبانی نمیکنند.
حافظه Cache پردازندههای Core i7، Core i5، و Core i3
علاوه بر قابلیت های چندریسمانی همزمان (Hyper-Threading) و توروبو بوست (Turbo Boost)، یکی دیگر از قابلیت هایی که تفاوت بزرگی در سری پردازنده های Core ایجاد می کند، سایز حافظه یا Cache Size است. Cache Size در واقع حافظه ی خود پردازنده بوده و مانند یک RAM مخفی عمل می کند. اگر پردازنده بخواهد یک وظیفه را بارها و بارها اجرا کند، میتواند آن را در حافظه کش خود نگه دارد. حال اگر پردازنده بتواند وظیفههای بیشتری را در حافظه کش خود نگهداری کند، در صورتی که بخواهد دوباره آنها را انجام دهد میتواند این کار را سریعتر انجام دهد. هرچه حافظه ی نهان(Cache) بیشتر باشد، امکان ذخیره ی این فعالیت های بیشتر شده و در نتیجه سرعت انجام آن هم بالا می رود.
پردازنده | تعداد هستههای واقعی | حافظه کش | فناوری Hyper-Threading | فناوری Turbo Boost | قدرت واحد گرافیکی | قیمت |
Core i3 | 2 | 3 مگابایت | دارد | ندارد | رده پایین | ارزان |
Core i5 | 2 یا ۴ | ۳ تا ۶ مگابایت | ندارد | دارد | متوسط | متوسط |
Core i7 | 2 یا ۴ | ۴ تا ۸ مگابایت | دارد | دارد | بهترین | گران |
CoreI7-CoreI5-CoreI3-CoreI9

اینتل Corei3: مناسب برای کاربران مبتدی، این پردازندهها برای کارهایی چون جستجو در وب، استفاده از آفیس، تماس تصویری، استفاده از فضای مجازی، گزینه ی اقتصادی برای خرید، نامناسب برای حرفه ای ها و لپ تاپ گیمینگ (بازی)

اینتل Corei5: مناسب برای کاربران نیمه حرفه ای و کسانی که به دنبال تعادل بین قیمت و عملکرد هستند. برای گیمینگ بهتر است که پردازنده ی G یا Q را به همراه پردازنده ی گرافیک بخرید.

اینتل Corei7: مناسب برای حرفه ای ها، کسانی که چندین برنامه و یا فعالیت را بر روی ویندوز اجرا می کنند، استفاده از اپلیکیشن هایی که نیاز به قدرت بالایی دارد و همچنین مناسب برای افرادی که به دنبال سرعت بوده و یا به طور کلی از انتظار کشیدن برای بارگذاری متنفر هستند.

اینتل Corei9:همچنین دارای پردازنده ی فوق العاده ای با عملکرد عالی است که Core i9 نام دارد. این پردازنده دارای ۱۰ تا ۱۸ هسته بوده که سرعت بالایی را فراهم می کند. اما برای بیشتر کاربران، این سرعت ارزش هزینه ای را که می پردازند ندارد. Core i9 فقط مناسب گیمرهایی که از ویدئو آنلاین استفاده می کنند یا ویرایشگران فیلم مناسب است
راه حلی دقیق و سریع
با استفاده ازتماس با Hoshmandnet میتوانید با خیال راحت بهترین قطعات کامپیوتری متناسب با بودجه مورد نظر خود را مشاهده کرده و بدون نیاز به مطالعه راهنمای خرید کامپیوتر اقدام به سفارش کنید وبا ۱۰روز مهلت مرجوعی باخیالی آسوده خریدتان را انجام دهید.