
پشتیبانی شبکه چیست و چرا شرکتها به آن نیاز دارند؟
اگر تا کنون به فکر راه اندازی شبکه افتاده باشید و در مورد آن تحقیق کرده باشید حتما با مفهموم پشتیبانی شبکه نیز برخورد کرده اید.اکثرشرکت هایی که خدمات نصب و راه اندازی شبکه را انجام می دهند , درمورد پشتیبانی شبکه هم اشاراتی می کنند که دراین مطلب می خواهیم به صورت مختصرومفید شما را با پشتیبانی شبکه واهمیت آن آشنا کنیم .

پشتیبانی شبکه چیست؟
پشتیبانی شبکه خدماتی هدفمند در جهت تعمیر،حفظ ونگهداری شبکه می باشد.شبکههای کامپیوتری به دلیل وجود دادههای اساسی یکی ازمهم ترین بخشهای موجود درسازمان به شمارمیروند.

مهمترین مشکلات شبکه
از جمله مهم ترین مشکلات شبکه در بخش سخت افزار، مشکلات کامپیوترها ، سرورها ، تجهیزات مختلف شبکه ، تجهیزات امنیتی یا مشکلات کابل کشی ، ترانک شبکه ، رک ، کیستون ها و…. و در بخش نرم افزار سرویس های شبکه ، نرم افزارهای سرور و همچنین مشکلات امنیتی (آنتی ویروس شبکه) می باشد که همگی باید به دست یک تیم پشتیبانی حرفه ای در شرایط مختلف حل شود.
از انجا که یکی از ارکان اصلی خدمات شبکه پشتیبانی از آن است سازمان های مختلف همیشه با یک مشکل بزرگ در بخش شبکه سروکارداشته اند و با درنظر گرفتن انواع مختلف مشکلات شبکه و متخصص نبودن صاحبان کسب و کارها برای ازبین بردن مشکل همیشه احساس نیازیک پشتیبان متخصص شبکه درسازمان حس میشود. کارشناس پشتیبانی شبکه مسئولیت پیشگیری ورفع مشکلات موجود دراین زمینه را برعهده دارد.این افرادسیستمهای رایانهای یک سازمان،از جمله شبکههای محلی (LAN)، شبکههای گسترده (WAN)، تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری و سایر سیستم های ارتباط داده را سازماندهی، نصب و پشتیبانی میکنند.
پشتیبان شبکه مهارتهای زیادی در فناوری اطلاعات ، تشخیص ورفع سریع مشکلات فنی ، حفظ امنیت شبکه وسازماندهی آن دارد . به طورکلی پشتیبانی شبکه به فعالیتهای حفظ و نگهداری ورفع ایرادات احتمالی شبکه، گفته میشود.
حفظ و نگهداری شبکه چیست؟
بخشی ازاصول پشتیبانی شبکه حفظ ونگهداری ازتجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری شبکه می باشد که همچنین یکی از وظایف پشتیبان شبکه می می باشد. یکی از مهمترین بخش های پشتیبانی شبکه تهیه یک نقشه کار به همراه جزییات ازانواع لوازم شبکه مانند کامیپوترها،سرورها، روتر، سوئیچ،اکسس پویتنت ها وهمچنین تجهیزات خدمات پسیو شبکه و زیرساخت مانند کابل ها ، داکت ، کیستون ، پریز، رک ، و … می باشد.
همچنین مشخص کردن عیوب هریک و بهینه کردن چیدمان آن ها به وسیله یک نقشه خوب که عمرتجهیزات شبکه را افزایش می دهد و درحفظ و نگهداری شبکه موثر است . انجام این کارها بسیار مهم است زیرا داکیومنت سازی از اعمال موجود برای پشتیبانی شبکه به حفظ و نگداری آن در آینده کمک بسیار زیادی می کند و درحل ایرادات به تیم پشتیبان و صاحبان سازمان ها کمک کند .
به جرأت میتوان گفت که نداشتن اطلاعات مستندسازی شده از شبکه، یکی از معضلات بزرگ شرکتها در بحث پشتیبانی از شبکه میباشد. هرچه قدر وسعت و جزئیات شبکه بیشتر باشد نیاز به این اسناد بیشتر احساس میگردد.

وظایف کارشناس پشتیبانی شبکه چیست؟
کارشناسان و تکنسینهای شبکه در بخش پشتیبانی وظیفه دارند تا از سیستمها و تجهیزات به گونه ای نگهداری ومراقبت کنند که شرکتها و صاحبان کسب و کار , کم ترین مشکلات و مقرون به صرفه ترین هزینه نگهداری کامپیوتررا دراین بخش داشته باشند.
- شناسایی مشکلات شبکه توسط کارشناسان متخصص
- نظارت شبکههای کامپیوتری به صورت مداوم
- بروز رسانی امنیتی شبکه سازمان یا شرکت
- پشتیبانی شبکه و سخت افزار
- آموزش کارکنان در سیستمهای جدید
- مستندسازی تجهیزات و سرویس های موجود در شبکه
- تهیه و ارائه گزارش از وضعیت شبکه و تجهیزات آن
- بررسی دورهای سرویسها و نرم افزارهای شبکه از نظر سلامت عملکرد
- درک روشنی از تجارت کارفرمایان و نیازهای کاربران سیستم های کامپیوتری
- گرفتن اطلاعات از پرسنل در رابطه با نحوه عملکرد سیستمها و تجهیزاتی که به صورت مستقیم با آنها سر و کار دارند

رفع ایرادات و مشکلات شبکه
(از آنجا که متخصصان شبکه هر یک شیوه خاص خود در برطرف کردن مشکلات دارند و وجود چند گزینه برای رفع مشکل انتخاب بهترین راه حل از جمله وظایف یک پشتیبان شبکه حرفه ای می باشد که کار کنان شرکت زمرد به خوبی از عهده آن بر می آیند)
پس از تهیه نقشه کار و مشخص شدن مشکلات شبکه به وسیله پشتیبان نوبت به رفع مشکلات موجود درهر یک از سطوح سخت افزاری ، زیر ساختی و نرم افزاری می رسد . چنانچه به دلایل مختلف مشکلات و ایراداتی در شبکه به وجود آید،کارشناسان شبکه وظیفه دارند به این مشکلات رسیدگی کرده وآن را برطرف نمایند.در این بخش انجام وظایف ورفع ایرادات در سریعترین زمان بسیاراهمیت دارد.
چرا که اغلب این مشکلات شبکه موجب میشوند یک نفرویا چندین نفر درمجموعه نتوانند به صورت درست و کامل به امور کاری خود بپردازند.این بخش از پشتیبانی معمولاً به دو شکل حضوری و یا به صورت از راه دور ارائه میگردد. در حالت حضوری کارشناسان در اولین فرصت به محل شرکت مراجعه کرده و از نزدیک در صدد حل مشکلات بر میآیند. اما در بعضی از موارد این امکان وجود دارد که کارشناس مورد نظر به صورت ریموت و یا از راه دور اقدام به حل مشکلات نمایند

کنترل از راه دور شبکه چگونه انجام میشود؟
تکنیکهای مانیتورینگ از راه دور شامل ping، SNMP و Syslog است. هر کدام از این سه روش، دادهها را ازشبکه کاربران جمعآوری میکنند و دردسترس پشتیبان شبکه قرارمیدهند.این دادهها به منظورعیبیابی، شناسایی مشکلات احتمالی و حتی پیکربندی دستگاهها قابل استفاده خواهند بود.
Ping چیست ؟
سادهترین روش کنترل از راه دور استفاده از پینگ است . با وارد کردن پینگ و آدرسIP میزبان درommand prompt، دستگاه پیامی را برای میزبان ارسال میکند ومنتظر پاسخ میماند.هنگامی که از طریق پینگ مشخص شد که یک دستگاه قادر به برقراری ارتباط با شبکه است ، دستورات پینگ بیشتری برای تست موارد دیگر، قابل اجرا است.

آینده نگری و رفع نیازهای آتی شبکه
یکی دیگر از مسئولیتهای پشتیبان شبکه ، بررسی نیازهای آتی شبکه شرکتهای طرف قرارداد میباشد. شرکتهای پشتیبانی کامپیوتر و شبکه موظف هستند که با بررسی وضعیت شبکه، یک آینده نگری دقیق در خصوص وضعیت شبکه داشته باشند.
کارشناسان پشتیبانی شبکه ، با در نظر گرفتن نیازهای آتی شبکه میتوانند از وقوع مشکلات بزرگ تر جلوگیری کرده و مانع از بین رفتن منابع گردند . آینده نگری و بررسی نیازهای شبکه موجب میشود که مسئولین شبکه به جای تمرکز بر حل مشکل ، همواره نگاه پیشگیرانه به وضعیت شبکه داشته باشند و قبل ازوقوع مشکلات مانع ازآن شوند.
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمن با هوشمندنت در تماس باشید