
پردازنده (CPU) چندهسته ای
پردازنده(CPU) چند هسته ایMulti-Core
پردازندههای(CPU) اولیه تک هستهای بودند این بدین معنی است که هر پردازنده تنها یک واحد پردازش مرکزی داشت. برای افزایش بازده و قدرت پردازنده، تولیدکنندگان به فکر افزایشCpuهای چند هسته ای در سی پی یو افتادند. در همین راستا Cpuهای دو هستهای تولید شدند که در واقع دو واحد پردازش مرکزی داشتند و سیستمعاملها نیز آنها را دو پردازنده مستقل میدیدند.امروزه پردازندههای ۴ هستهای، ۸ هستهای، ۱۶ هستهای یا حتی ۳۲ هستهای نیز وجود دارد و اکثر آنها نیز از فناوری HT یا فناوری مشابه آن پشتیبانی میکنند که باعث میشود تعداد هستههای منطقی و فیزیکی آنها به ۸، ۱۶ یا ۳۲ یا ۶۴ هسته افزایش یابد.
همانطور که احتمالاََ حدس میزنید CPU های ۲ هسته ای از CPU های تک هسته ای سرعت زیادتری دارند، حدس شما درست است زیرا برای مثال CPU های ۲ هسته ای در واحد زمان میتوانند ۲ دستورالعمل را مورد پردازش قرار دهند در حالیکه CPU های تک هسته ای در آن واحد یک دستورالعمل را میتوانند پردازش کنند.مزیت اصلی افزایش هستهها در یک پردازنده آن است که نیازی به استفاده از ۴ یا ۸ سوکت در یک مادربرد نیست و همچنین ارتباط بین هستهها به مراتب بهینه تر انجام میشود.
برخی از CPU ها توانایی این را دارند که هر Core یا هسته را به دو Thread یا هسته Virtualize مجازی سازی کنند که این تکنولوژی به Hyper-Threading نیز معروف است. در نتیجه اگر یکجا دیدید که یک CPU دارای ۴ هسته و ۸ عدد Thread است بدانید که در آن حتماََ تکنولوژی Hyper-Threading بکار رفته است. پس اگر من CPU ای دارم که ۴ هسته ای است و ۴ تا Thread دارد میتوانم نتیجه بگیرم که در آن تکنولوژی Hyper-Threading وجود ندارد، یعنی در واقع به ازای هر Core یک Thread در CPU من وجود دارد.
بر اساس هسته
دو هسته ای
۱٫ کنروئه-L :
استفاده شده برای سری های سلرون، دارای یک یا دو هسته و کش L2 خیلی کم. با کمترین قیمت اما عملکرد آن نیز کمترین مقدار در میان سری های مختلف میباشد.
۲٫ آلن دیل (Allendale) :
هسته آلن دیل اصولاَ یک هسته کنروئه ضعیف است که میزان کش L2 آن کمترمیباشد.
۳٫ کنروئه (Conroe) :
هسته کنروئه در واقع هسته ای است که زمانیکه پردازنده های Core 2 Duo معرفی شدند استفاده می شد. حال که برای هسته های سریعتر ولف دیل از فاز خارج شده اند همچنان امروزه در دسترس هستند و هسته کنروئه از عملکرد خوبی برای Cpuهای دو هسته ای برخورداراست و مورد خوبی در میانCpuهای دو هسته ای میباشد
۴٫ ولف دیل (Wolfdale) :
تا زمان نوشتن این مقاله هسته ولف دیل بهترین دو هسته ای اینتل را دارا است که به سرعت هایی تا حدود GHz 33/3 دست می یابد و میزان کش L2 آن نزدیک به MB 6 است. این Cpu از عملکرد قابل ملاحظه ای برخوردار است.
چهار هسته ای
۱- کنتفیلد: هسته کنتفیلد، هسته ای است که در زمان معرفی شدن پردازنده های Core 2 Quad برای اولین بار استفاده شدند. حال که برای رسیدن به هسته سریعتر در یورکفیلد از فاز خارج شده اند همچنان امروزه در دسترس هستند. هسته کنتفیلد دارای عملکرد خوبی برای پردازنده های چهار هسته ای است و یک گزینه خوب برای استفاده در نوع خود است.
۲- یورکفیلد: یورکفیلد در واقع جایگزین هسته کنتفیلد شد که به منظور بالا بردن عملکرد در سرعت یکسان به همراه فرکانس بالاتر بود. یورکفیلد سریعترین پردازنده چهار هسته ای اینتل بود تا وقتی که نهالم معرفی شد.
۳- لینفیلد: اولین مدل هسته ای است که یک کنترولگر PCI اکسپرس در آن تلفیق شده است که یک ویژگی قابل ملاحظه است. در حالیکه لینفیلد به علت کنترول گر دوگانه حافظه کانال خود کمی از نهالم کندتر است و آن هم به علت وجود کنترلگر سه گانه حافظه کانال در نهالم است لینفیلد همچنان امروزه یک انتخاب مقرون به صرفه عالی برای خریداران است.
۴- نهالم: در حال حاضر این مدل بهترین نوع از اینتل است. هسته نهالم داری کنترولگر حافظه سه کاناله است و از Hyper-threading نیز پشتیبانی می کند.
براساس عملکرد
Dual core
پردازنده های Dual Core یا دو هسته ای دارای دو عدد پردازنده یا CPU در یک تراشه واحد هستند و به طور همزمان کار میکنند. تکنولوژی Multi-Tasking در پردازنده های دو هسته ای کارامدتر از Multi-Tasking در پردازنده های تک هسته ای است.
- Quad Core Processor
پردازنده های Quad Core یا چهار هسته ای دارای چهار عدد پردازنده یا CPU در یک تراشه واحد هستند و به طور همزمان کار میکنند. تکنولوژی Multi-Tasking در پردازنده های چهار هسته ای کارامدتر از Multi-Tasking در پردازنده های دو هسته ای است.
Hexa Core Processor
پردازنده های Hexa Core یا شش هسته ای دارای شش عدد پردازنده یا CPU در یک تراشه واحد هستند و به طور همزمان کار میکنند. تکنولوژی Multi-Tasking در پردازنده های شش هسته ای کارامدتر از Multi-Tasking در پردازنده های چهار هسته ای است.
Octa Core Processor
پردازنده های Octa Core یا هشت هسته ای دارای هشت عدد پردازنده یا CPU در یک تراشه واحد هستند و به طور همزمان کار میکنند. تکنولوژی Multi-Tasking در پردازنده های هشت هسته ای کارامدتر از Multi-Tasking در پردازنده های شش هسته ای است.
جهت خریدی سریع و دقیق هوشمند نت همراه همیشگی شماست
Pingback:Core I7-Core I5-Core I3 - هوشمند نت Core I7-Core I5-Core I3
Pingback:تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟ - هوشمند نت تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟