
هرآنچه که درباره زیروکلاینت باید بدانید
انواع زیروکلاینت Zero Client
- زیروکلاینت های معمولی : دستگاهی است که از سخت افزارسروراستفاده میکند و نیاز به مانیتور دارد.
- زیروکلاینت های ALL IN ONE : به معنی “ همه در یک ” که با عنوان همه کاره نیز از آن ها یاد می شود ، در این زیروکلاینت ها تمام قطعات در پشت صفحه نمایش به شکل داخلی تعبیه شده است و دیگراحتیاجی به خرید نمایشگر نمی باشد.
- زیروکلاینت های TERADICI : زیروکلاینت های Teradici از پروتکل PCOIP به صورت سخت افزاری پشتیبانی می کنند. و معمولا مناسب افرادی می باشد که کاربری گرافیکی سنگین دارند و بسیارگران می باشد.
کدام نوع زیروکلاینت ها برای خرید مناسب تر است؟
بهترین زیروکلاینت Teradiciمی باشد اما بدلیل قیمت بالای آن توانایی خرید برای همه نمی باشد.اما زیروکلاینت معمولی و ALL IN ONE از قیمت های مناسبی برخوردار میباشند. زیرو کلاینت معمولی و ALL IN ONE هردوبرای خرید مناسب می باشنداما ALL IN ONEها بدلیل عدم وجود سایز نمایشگرهای مختلف خرید را کمی دشوار میکند.در صورت موجود بودن سایز مورد نظرنمایشگر , زیروکلاینت ALL IN ONE را خریداری کنید, در غیر اینصورت زیرو کلاینت معمولی بدلیل تنوع در سایز و انواع نمایشگرخریدآسانتری را برایتان محیا میکند.

زیروکلاینت، تین کلاینت ، مینی پیسی و اکسس ترمینال و تفاوتهای آنها با یکدیگر ؟
مینی پی سی : یعنی یک کامپیوتر شخصی کوچک و ضعیف که میتواند به تنهایی کار کند و دارای رم و سی پی یو و فضای ذخیرهسازی است .

تین کلاینت : همان مینی پی سی می باشد (اغلب، حتی کارشناسان امر یا تولید کنندهها نیز این دستگاهها را با زیرو کلاینت اشتباه میگیرند)

زیرو کلاینت : یک درگاه می باشد برای متصل شدن به یک رایانهٔ مرکزی،درواقع تمامی برنامهها وسیستم عاملها روی رایانهٔ مرکزی نصب میشوند وکاربران ازطریق این درگاهها به رایانهٔ مرکزی وصل شده و از آنها استفاده میکنند ومنابع سخت افزاری مورد نیازخود (مانند RAM و CPU وفضای ذخیره سازی) را از رایانهٔ مرکزی میگیرند.
اکسس ترمینال : یک ترمینال کامپیوتری است که بدون داشتن CPU , HARD , CD-ROMهمانند یک کامپیوتر معمولی در شبکه عمل میکند. با استفاده از تکنولوژی (UTMA Ultra Thin Multi Access) که در این سیستم به کار رفته است ، شما قادر خواهید بود تا کامپیوتر خود را به تعداد نامحدود افزایش دهید.
کاربرد زیروکلاینت و تین کلاینت ها در پروتکل PCoIP
کاربران شبکه در محیط PCOIP میتوانند یک زیروکلاینت ، یک تین کلاینت و یا یک تیک کلاینت ( PC ) باشند
کاربر تین کلاینت :
این نوع تجهیزات برای کاربران شبکه ، کاربردی مانند زیرو کلاینت دارند . با این تفاوت که دارای سیستم عامل محلی، پردازنده ، حافظه محلی و… نیز هستند.
کاربر تیک کلاینت :
تیک کلاینت ها در واقع PC های سنتی و لپتاپهای معمولی هستند و نیاز به نصب برنامه ای خاص بر روی آنها میباشد.
کاربر زیروکلاینت :
بهترین و جدیدترین تکنولوژی در این زمینه زیروکلاینت ها میباشند . زیروکلاینت ها تمامی دشواری های روش های تین کلاینت و تیک کلاینت را برطرف میکنند . همچنین قابلیت های بسیار کارامد و جدیدی را نیز به مدیر و کاربران شبکه میبخشند.
تفاوت زیروکلاینتها با یکدیگر در چیست؟
زیرو کلاینتها بسته به نوع ارتباطی که با کامپیوتر مرکزی برقرار میکنند و نحوهٔ عملکردشان در چند خانوادهٔ متفاوت قرار میگیرند
زیروکلاینتهای RDP : این زیروکلاینتها برای ارتباطشان با رایانهٔ مرکزی از استاندارد مایکروسافتی اتصال از راه دور به نام RDP استفاده میکنند ، و میتوانند به یک سیستم عامل یا چند سیستم عامل متصل شوند.

زیرو کلاینتهای VDI : این زیرو کلاینتها حتماً به سرور و بستر سرور مجازی نیاز دارند و با استفاده از پروتکلهای PCoIP , ICA , HDX به سرور مجازی متصل میشوند و از این طریق میتوانند میز کار مجازی کاربر (Virtual Desktop) را ارائه دهند.

زیرو کلاینتهای DDP : این استاندارد که جدیدترین استاندارد در حوزهٔ مجازی سازی دسکتاپ میباشد، متعلق به کمپانی وی کلود پوینت است و به اینصورت است که میتوان به یک کاربر یا یک مجموعه از کاربران یک سیستم عامل اختصاص داد، با حداقل منابع سختافزاری مورد نیاز و کمترین میزان مصرف پنای باند شبکه.

زیرو کلاینتهای رسیوری : این خانواده از زیرو کلاینتها که خانوادهٔ پر جمعیتی هم هستند از نظر تنوع برند و امکانات به این صورت عمل میکنند که صرفاً یکسری امکانات خاص را در اختیار کاربر قرار میدهد به عنوان مثال: فقط یک مرورگر اینترنت در اختیار کاربر قرار میدهد
مقایسه سیستمهای PC با زیروکلاینت ها
دو تفاوت مهم زیروکلاینت ها با دیگر سخت افزارهای رایج عبارتند از:
- سیستم عامل خاصی برای Zero Client ها در نظر گرفته نشده است.
- زیرو کلاینت ها فاقد فضای ذخیرهسازی داخلی هستند.
مقایسه سیستمهای دسکتاپ قدیمی با زیروکلاینت ها کاملا اشتباه است زیرا از اصل و اساس تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. برای مثال PCها سیستمعاملی مخصوص به خود دارند که در زیرو کلاینت چنین چیزی را شاهد نخواهیم بود.
مزایای زیروکلاینت
- هزینههای خرید و راه اندازی زیروکلاینت از کامپیوتر شخصی، لپ تاپ و Thin کلاینت پایینتر است.
- راه اندازی و مدیریت Zero Client ها بسیار ساده است.
- سرعت بوت بالایی دارند.
- اجزای جدا شدنی در این دستگاه وجود نداشته و تقریبا از یک سخت افزار الکترونیکی واحد تشکیل شده است.
- مصرف برق بسیار پایینی دارند.
- در زیروکلاینتها اطلاعاتی نگهداری نمیشود.
- نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم ندارند.
- بدون صدا و ایجاد نویز کار میکنند.
- خطر سرقت این قطعات سخت افزاری بسیار پایین است.
معایب زیروکلاینت
- در بسیاری از موارد، اتصال همزمان دو مانیتور به آنها سبب ایجاد خطا شده و کارکرد درستی ندارند.
- کارایی و در دسترس پذیری زیروکلاینتها وابسته به اتصالشان به شبکه است. در صورت قطع شدن شبکه امکان انجام هیچ کاری وجود ندارد.
- راه اندازی و استفاده از برنامههای ارتباطی مثل اسکایپ در این سخت افزارها مشکل و پیچیده است.
- ممکن است بعضی از پروتکلهای ارتباطی را پشتیبانی نکنند.

نصب و راه اندازی زیروکلاینت
نصب و راه اندازی زیرو کلاینت ها دو مرحله دارد
راه اندازی سخت افزاری
راه اندازی نرم افزاری
راه اندازی سخت افزاری : نیاز است که اتصالات دستگاه متصل شود. اتصالات دستگاه همانند یک پی سی معمولی میباشد مانند کابل تصویر، موس و کیبورد، آداپتور برق دستگاه و دستگاههای جانبی مانند پرینتر، اسکنر، بارکد خوان و …
راه اندازی نرم افزاری
- رزولیشن تصویر مناسب صفحه نمایش
- آدرس سرور برای اتصال به آن
- تنظیمات شبکه دستگاه
- قسمتی برای وارد کردن تایید هویت برای ورود به سیستم عامل موجود روی سرور
- و …
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمن با هوشمندنت در تماس باشید