
هاست Host و انواع آن
هاست چیست؟
هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته میشود. یک سرور میتواند به چندین قسمت تقسیم شودکه به هر قسمت آن، هاست گفته میشود. یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست از یک وبسایت میزبانی میکند.
مثال
پس از انتخاب نام برای دامنه مورد نظرتان و ثبت ان شما دارای یک ادرس اینترنتی خواهید شد.ولی با وجود این وقتی آدرس سایتتان را وارد مرورگرتان می کنید این جور به نظرمی رسد که این آدرس ثبت نشده است.اشتباه نکنید.آدرس شما ثبت شده است و تنها چیزی که ندارد داشتن یک منبع برای نمایش اطلاعات آن است.این امر دقیقا مانند ثبت شرکت است که علاوه بر ثبت شرکت در دفاتر اسناد رسمی باید یک مکان را برای شرکت خود انتخاب کنید.در اینترنت به چنین مکانی به عنوان منبع برای سایتتان را هاست می نامند
بعد از اینکه متوجه شدید مفهوم هاست شدید، باید با توجه به نیاز وبسایت خود (میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، مقدار ram و..) یک هاست با ویژگیهای مشخصی از شرکتهای هاستینگ اجاره کنید! اینگونه بخشی از منابع یک سرور به شما تعلق میگیرد و میتوانید تمام اطلاعات و فایلهای سایت خود را در آنجا قرار دهید.
به طور کلی هاست به معنای میزبانی است و سرویس وب هاستینگ نوعی از سرویس میزبانی اینترنتی محسوب می شود.میزبانی وب تنها به میزبانی صفحات اینترنتی محدود نمی شود و چندین کار حرفه ای دیگر نیز می توان به وسیله آن انجام داد

انواع هاست Host
میزبانی اشتراکی

در این نوع میزبانی، یک سرور به بخشهای زیادی تقسیم میشود و هر بخش به سایتی تعلق میگیرد. با این روش در یک سرور ممکن است هزاران سایت میزبانی شود.هاست اشتراکی مقرون به صرفه است و شما بابت همان مقدار از منابعی که احتیاج دارید هزینه پرداخت میکنید. معمولاً وب سایتها در ابتدای کار و تا زمانی که اطلاعات و بازدید بسیار زیادی ندارند، در هاست اشتراکی میزبانی میشوند.
مشکلاتی که در این نوع از سرویس میزبانی ممکن است ایجاد شود:
- مشکلات امنیتی : نفوذ به یک سایت میتواند راهی برای ایجاد دسترسی به سرور و سایر وبسایتها باشد.
- وجود حجم بالای درخواستها : میتواند منجر به افت سرعت سایر وبسایتها شود.
سرور نیمه اختصاصی
هاست نیمه اختصاصی (vps hosting یا سرور مجازی) یکی دیگر از سرویسهای میزبانی وب است که در آن یک سرور به کمک نرمافزارهای مجازیساز مثل vmware به چند بخش مجزا تقسیم میشود و هر بخش مثل یک سرور مجزا به کار گرفته میشود. در این حالت مشتری منابع و قدرت بیشتری نسبت به حالت هاست اشتراکی در اختیار دارد.
سرور اختصاصی

در سرور اختصاصی، یک سرور به مشتری اختصاص مییابد و وبسایت او تنها استفاده کننده از منابع آن سرور است. از آنجا که سرور فقط از سایت شما میزبانی میکند، بنابراین نگرانی کاهش امنیت و سرعت از طرف سایر وبسایتها وجود ندارد. این نوع هاست هزینههای بالایی دارد و برای وب سایتهای بزرگ مناسب است.
میزبانی ابری(cloud Hosting)

درمیزبانی ابری چندین سروربه صورت شبکه درحال کارکردن هستند.وب سایت شما میتواندازتمام منابع سختافزاری ونرمافزاری این سیستمها استفاده نماید. یعنی وبسایت محدود به یک سرور با منابع محدود نخواهد شد ودرشرایطی که احتیاج به استفادهی بیشترازمنابع دارد، میتواند از سایرسرورها درفضای ابری استفاده کند.
با این روش وب سایت شما همیشه در دسترس است و به اصطلاح up-time آن بسیار بالا خواهد بود. در هاست ابری بک آپ گرفتن و حفظ امنیت به علت پراکندگی دادهها کار دشوارتری است.
هاست وردپرس

هاست وردپرس، یک هاست لینوکس با قدرت و تنظیمات مشخص جهت میزبانی وب سایتهای وردپرسی است. درحالت کلی یک وب سایت وردپرسی درسرورهای لینوکسی و ویندوزی قابل میزبانی است. اما ازآنجا که وب سایت های وردپرسی استفادهی زیادی ازمنابع سروردارند،بایدازسرورهایی برای میزبانی آنها استفاده شود که منابع و سختافزارهای قدرتمندتری داشته باشند.
هاست ایران

مرکز داده (data center) به مجموعه ی سرورها، زیرساختهای ارتباطی و امنیتی به منظور پشتیبانی از سرویسهای تحت شبکه گفته میشود. به هاستی که مرکز دادهی آن در ایران قرار داشته باشد، اصطلاحاً هاست ایران گفته میشود. استفاده از هاست ایران مزیتهایی مثل افزایش سرعت لود وبسایت، ازدست نرفتن داده در تحریم، کاهش هزینهها، جلوگیری ازخروج ارز و.. دارد.
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمن با هوشمندنت در تماس باشید