
نکات راه اندازی شبکه یک شرکت
وقتی احتیاج داریم که بین دو یا چند کامپیوتر اطلاعات رد و بدل شود و این کامپیوترها به هم متصل میشوند ، در واقع یک شبکه کامپیوتری تشکیل شده است . این همان نصب و راه اندازی شبکه است . راه اندازی شبکه را خیلی مواقع با عبارت های دیگری مثل خدمات پشتیبانی شبکه میشناسند . در عمل هم راه اندازی شبکه ، خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه فرق چندانی با هم ندارند.
مراحل نصب و راه اندازی شبکه یک شرکت میتواند شکستها و دشواریهای زیادی را به همراه داشته باشد. اینکه یک شرکت کوچک کار خود را با راه اندازی یک شبکهی کامپیوتری کاملاً ابتدایی آغاز کند چیز عجیبی نیست.هر شبکه منحصر به فرد است و میتواند متغیرهای بسیاری داشته باشد.
مراحل راه اندازی شبکه برای یک شرکت کوچک تولید فیلم با راه اندازی یک شبکه برای شرکت مشاور املاک تفاوت بسیاری دارد. امروزه این کار به امر رایجی تبدیل شده است که شرکتها بخشی از خدمات شبکهای خود را به صورت محلی راه اندازی میکنند و بخش دیگر آن را به خدمات ابری محول میکنند.
برای آنکه در استفاده از این فناوری دچار مشکل نشوید و به خوبی از آن بهره برداری کنید ، لازم است از متخصصین در زمینه ی نصب و راه اندازی شبکه کمک بگیرید. همچنین توجه به نکات مهم در راه اندازی شبکه یک شرکت می تواند در استفاده ی صحیح و مناسب از این فناوری به شما کمک کند.
شناخت نکات مهم در راه اندازی شبکه یک شرکت باعث می شود تا شما شبکه ی متناسب با نیازهای شرکتتان را نصب و راه اندازی کنید و همواره برای آنکه راه اندازی شبکه به طور صحیح و کامل انجام شود، لازم است به متخصصین در این زمینه مراجعه کنید

نیازهای شبکه خود را ارزیابی کنید!
در آغاز اجرای نصب و راه اندازی شبکه یک شرکت کوچک، شاید مالک شرکت از شما انتظار داشته باشد که بلافاصله خرید تجهیزات را شروع کنید، اما باید صبر داشته باشید، کاغذ و قلم خود را بردارید و شروع به پرسیدن سوال کنید تا به درک کلی اندازه و فضای پوشش شبکه برسید طی فرآیند برنامه ریزی برای پیاده سازی شبکه بهتر است پرسشهای زیر را از خود بپرسید:
- تعداد کامپیوترها، پرینترها و دستگاههای جانبی که قرار است به شبکه متصل شوند چه تعداد است؟
- کارمندان به چه برنامههایی نیاز دارند؟
- نوع فایلهایی که قرار است به اشتراک و ذخیره سازی شوند چیست؟
- آیا کارکنان از راه دور نیاز به دسترسی VPN خواهند داشت؟
- وایرلس چه فضایی را باید پوشش دهد؟
- چه نوع دستگاههای قابل حملی قرار است به این شبکه متصل شوند؟
نصب و راه اندازی شبکه دقیقاً چه کاری برای شما انجام میدهد؟
- راه اندازی شبکه کمک میکند تا سرعت اینترنت هیچوقت کم نباشد یا قطع نشود.
- امنیت اطلاعات سازمانی شما را تامین میکند.
- وقتی که در سازمان خود شبکه کامپیوتری راه اندازی میکنید، میتوانید کاری کنید که هرکدام از کارمندان به اندازه مشخصی از اطلاعات سازمانی دسترسی داشته باشند.
- وقتی شبکه کامپیوتری در سازمان شما به درستی نصب و راه اندازی شده باشد ایمیل سازمانی شما اختلالی را تجربه نخواهد کرد.
- با نصب شبکه مشکلات دستگاه پرینتر، فکس، اسکنر و … وقت کارمندان را نخواهد گرفت.
- دغدغهای بابت اینترنت و شبکه و کامپیوترها نخواهید داشت.
نصب و راه اندازی شبکه مناسب چه شرکت هایی است؟
اگر در سازمان خود به هر طریقی از کامپیوتر، اینترنت و شبکه استفاده میکنید ، راه اندازی صحیح و دقیق آن میتواند همه فعالیتهای کسب و کار شما را تسهیل کند . بنابراین به چنین خدماتی نیاز خواهید داشت . فقط یک استثناء وجود دارد و آن این است که سازمان شما آنقدر بزرگ باشد که بیش از ۵۰۰ کامپیوتر در آن استفاده شوند. اگر اینطور است شاید بهتر باشد که خودتان در سازمان دپارتمان IT داشته باشید. البته در دنیا حتی سازمانهای به این بزرگی هم راه اندازی شبکه را برون سپاری میکنند.
مزایای برون سپاری نصب و راه اندازی شبکه

- با برون سپاری واحد IT واحدهای دیگر شرکت شما میتوانند روی کار خودشان متمرکزتر باشند.
- وقتی راه اندازی شبکه را برون سپاری میکنید به این معنی است که به جای یک نفر، یک تیم در حال خدمات دهی به شماست. یک تیم متخصص خیلی بهتر از یک نفر میتواند امنیت اطلاعات شما را تضمین کند.
- با برون سپاری، خطر بیانگیزگی پرسنل بعد از مدتی کار را نخواهید داشت.
- وقتی برون سپاری میکنید کسب و کار شما وابسته به دانش یک نفر نیست. بلکه گروهی متخصص برای شما کار میکنند.
- وقتی یک تیم به شما خدمات شبکه را ارائه میکند، خلاقیت بیشتر است و همین خلاقیت به رشد کسب و کارتان کمک خواهد کرد.
- تیم متخصص با راهکارهایی که ارائه میدهد، رونق کسب و کارتان را بیشتر میکند.
- با برونسپاری شما از شرکت پیمانکار راه اندازی شبکه تضمین میگیرید که کارش را به درستی انجام دهد و در صورتی که این اتفاق نیفتد موظف است تا به شما جریمه بپردازد.
مراحل راه اندازی شبکه یک شرکت
عملیات راه اندازی شبکه یک شرکت فعالیت هایی است که در زمینه ی طراحی و اجرای شبکه انجام می شوند. برای آنکه این فعالیت ها به شکلی صحیح انجام شود توجه به نکات مهم در راه اندازی شبکه یک شرکت امری ضروری ست.

بررسی اولیه
در ابتدای کار لازم است بدانیم فعالیت شرکت در چه زمینه ای می باشد و سپس با توجه به نیازهای شرکت نوع شبکه را انتخاب کنیم . به عنوان مثال در این زمینه می توان تعداد کاربران شبکه ، نوع شبکه از نظر درون سازمانی یا برون سازمانی ، امکانات ، تجهیزات و … را بررسی کرد.
طراحی شبکه
بعد از بررسی نیازهای شرکت یا سازمان، شبکه مناسب را انتخاب و با استفاده از نرم افراز شبکه را طراحی می کنند. به عنوان مثال با استفاده از نرم افزار مسیرهای کوتاه و مناسب را تعیین می کنند و یک نقشه ی کلی از شبکه رسم می شود . سپس با تایید کارفرما نقشه اجرایی شبکه رسم می شود تا متخصصین در زمینه ی راه اندازی شبکه به اجرای نقشه بپردازند . همچنین در این مرحله مشخص می شود چه تجهیزاتی برای راه اندازی شبکه نیاز داریم.
تامین تجهیزات شبکه
پس از انکه مشخص شد چه تجهیزاتی در زمینه ی راه اندازی یک شبکه شرکت نیاز داریم ، حالا دیگر می توانیم تجهیزات لازم را تهیه کنیم . در تهیه و خرید تجهیزات لازم است علاوه بر قیمت به کیفیت کالا نیز توجه شود؛ زیرا در صورت عدم مرغوبیت تجهیزات ممکن است شبکه پس از راه اندازی به مشکلات زیادی بر بخورد.
راه اندازی قسمت پسیو شبکه
خدمات پسیو شبکه که توسط شرکت رایان پشتیبان با جدیدترین تکنولوژی انجام میشود بعد از طراحی شبکه انجام می شود و قسمت زیربنایی و ارتباطات شبکه می باشد. از جمله فعالیت هایی که در این زمینه انجام می شود کابل کشی شبکه می باشد که این کار را با توجه به نقشه اجرایی شبکه و به صورت تو کار یا ترانک انجام می دهند. در این زمینه باید به انتخاب بهترین و کوتاهترین مسیرها توجه کنیم تا با جلوگیری از مصرف بیش از حد کابل، کابل کشی به شکل استاندارد انجام شود.

راه اندازی شبکه وایرلس
استفاده از شبکه وایرلس یکی از روش های راه اندازی شبکه می باشد که برخلاف شبکه کابلی، به صورت بی سیم انجام می شود. این نوع از راه اندازی شبکه نسبت به شبکه کابلی مزایا و معایبی دارد؛ اما در حال حاضر یک روش جدید و نوین در شبکه می باشد.

راه اندازی قسمت اکتیو شبکه
راه اندازی قسمت اکتیو شبکه یکی دیگر از مراحل راه اندازی ونصب و شبکه است که در این مرحله به نصب سیستم عامل ها، نرم افزارها و تنظیمات دستگاه ها می پردازند. این عملیات در دو بخش سرور و کلاینت انجام می شود.
در بخش سرور، سرور های مورد نیاز بررسی و نصب می شوند، همچنین نصب سیستم عامل ها، مجازی سازی ها و نصب نرم افزارهای مورد نیاز در این بخش انجام می شوند.
در بخش کلاینت , نرم افزارهای عمومی مثل آفیس و اتوکد نصب و به روزرسانی می شوند. همچنین نصب آنتی ویروس، پچ های امنیتی و نرم افزارهای تخصصی مثل اتوماسیون با توجه به نیاز و خواست شرکت نصب می شوند.
انجام تنظیمات و راه اندازی سیستم های ارتباطی
در این مرحله ابتدا ارتباطات شرکت یا سازمان با بیرون بررسی می شود. این ارتباطات می توانند از طریق اینترنت باشند یا ارتباط بین دفاتر. با راه اندازی سیستم های ارتباطی ارتباطات بین نرم افزارها، تلفن، نرم افزارهای مالی و اداری، مشاهده ی دوربین های مداربسته، انتقال فایل و … به شکلی یکپارچه ایجاد می شود. با راه اندازی این سیستم ارتباطی یکپارچه در شرکت یا سازمان ایجاد می شود تا کاربران به راحتی و بدون هیچ خللی با دفاتر دیگر و بخش های مختلف شرکت یا سازمان ارتباط برقرار کنند. همچنین با راه اندازی این سیستم می توان الویت بندی برای انواع ارتباطات شرکت را تنظیم کرد.

امنیت شبکه
از جمله مهم ترین مراحل راه اندازی شبکه مرحله امنیت می باشد. امنیت شبکه دو بخش نفوذ به شبکه و جلوگیری از ورود ویروس ها را شامل می شود . در این مرحله باید توجه داشت امنیت شبکه به گونه ای باشد که ورود کاربران راحت انجام شود اما از ورود عوامل بیگانه و نفوذی جلوگیری شود. همچنین استفاده از آنتی ویروس ها مطمئن ترین راه جلوگیری از ورود ویروس ها می باشند.
نصب و راه اندازی سیستم برق شبکه
در راه اندازی و نصب شبکه از سیستم برق شرکت نیز استفاده می شود؛ بنابراین لازم است در این زمینه بررسی های لازم انجام شود. از جمله فعالیت ها در این زمینه بررسی سیستم برق ساختمان و همچنین بررسی پریزها می باشد.
لیبل گذاری و نقشه و مستندات
نقشه و مستندات در نگهداری و پشتیبانی شبکه بسیار حائز اهمیت هستند. با بررسی نقشه شبکه در صورت مشاهده نقص یا خرابی به راحتی می توان اتصالات شبکه را بررسی و ایرادات به وجود آمده را بر طرف کرد. همچنین با لیبل گذاری نصب پریزها و راه اندازی شبکه بسیار سریع تر و راحت تر انجام می شود.
تست شبکه
پس از راه اندازی شبکه لازم است آن را تست کنیم. با استفاده از تست فلوک قسمت پسیو شبکه را بررسی می کنیم. با توجه به گزارشات این تست می توان کیفیت کابل، سربندی ها، عملکرد اجرایی شبکه، ادوات انتهایی و … را بررسی کرد. قسمت اکتیو شبکه نیز پس از نصب و راه اندازی شبکه مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرد تا در صورت وجود نقص یا مشکلی به سرعت به رفع آن بپردازند.
تهیه نقشه و مستندات
پس از آنکه عملکرد شبکه بررسی شد و مشکلی در اجرای شبکه وجود نداشت، از نحوه نصب و راه اندازی شبکه نقشه و مستنداتی تهیه می شود تا در اختیار کارفرمایان قرار گیرد. از سیستم عامل ها و نرم افزارهای نصب شده یک لیست تهیه و ارائه می شود تا از این مستندات برای رفع ایرادات و نواقصی که ممکن است برای شبکه به وجود آیند، استفاده کنند.
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمن با هوشمندنت در تماس باشید