
مینی کیس(مینی کامپیوتر)چیست؟تفاوت آن با کیس های بزرگتر
مینی کیس چیست؟
ده سال پیش شاید کمتر کسی در بازار کامپیوتر ایران با اصطلاحهای مینی کیس و کیس کوجک آشنا بود، امروزه در مرحله آشنایی با این اصطلاح هستیم و بهزودی این اصطلاح از واژههای عمومی در بازار کامپیوتر کشورمان خواهد بود.
مینی کیس ها ابزار کمحجم اما کارآمد پردازش هستند و تواناییهای چشمگیری در ابعادی فراتر از لپ تاپ ها و تبلت ها دارند. در واقع اگر بخواهیم در عرصه پردازش دنبال رقیبی برای مینی کیس ها بگردیم تنها رقیب قابل اعتنا کامپیوتر های رومیزی هستند.
با مینی کیس ها شما یک کامپیوتر رومیزی توانا اما کم حجم را در دسترس خواهید داشت. در عرصه حجم نیز تنها تین کلاینت و زیرو کلاینت ها قابلیت رقابت با مینی کیس ها را دارند که آنها نیز توان پردازشی قابل اعتنایی ندارند و انتخابی هستند برای اختصاص بودجههای بسیار محدود باکارهای بسیار محدود .

تفاوت مینی کیس با کیس های بزرگتر
مینی کیس ها یا مینی کامپیوتر ها همان کیس های عادی هستند با این تفاوت که در ابعادی کوچک تر طراحی و تولید شده اند. این مینی کیس ها در هر برندی مشخصه ای در نام خود دارند که نشان دهنده این ویژگی است.
برای مثال مینی کیس ها در برند hp با نام small factor و یا در برند دل با نام ultra شناخته می شوند.
قیمت مینی کیس نسبت به کیس های معمولی بیشتر است البته این بستگی به امکانات مینی کیس دارد و نمیتوان برای این کاهش یا افزایش قیمت مینی کیس نسبت به کیس معمولی الگوریتم درستی معرفی نمود.
مینی کیس استوک وارداتی و کیس های وارداتی معمولا بسته به اندازه کیس نقاط مشترکی دارند یعنی برای ارتقای آنها نیازی به خرید قطعات خاصی نیست و همان هارد و رم معمولی و گرافیک با پایه کوتاه کار شما را راه خواهند انداخت ولی از جهتی دیگر مینی کیس هایی وجود دارند که رم و هارد آن جزء رم و هارد لپ تاپی هستند و عملا به دلیل نبود فضای بزرگتر در آن امکان استفاده از رم و هارد معمولی و یا گرافیک معمولی نیست.
مزایای مینی کیس ها
این مینی کیس های کوچک ویژگی های مثبت زیادی دارند که محبوبیت آن ها را در بین مردم افزایش داده است. این کیس ها به دلیل ابعاد کمی که دارند قابلیت مخفی سازی دارند. از جمله دیگر مزایای آن
- طول عمر مفید
- مصرف کم
- پشتیبانی از تمام سیستم عامل ها
۱٫ طول عمر مفید
این مینی کیس ها عمر مفیدی برابر با ۱۸۵۰۰۰ ساعت به نسبت کیس های عادی دارند، زیرا خرابی در اثر گرد و غبار ندارند، همچنین در شرایط سخت به دلیل مقاومت خوبی که دارند به راحتی بازدهی دارند.
این مینی کیس ها از خرابی های ناشی از حرارت موضعی پردازنده نیز در امان هستند و البته دچار ترکیدگی خازن و مقاومت نیز نمی شوند.
۲٫ مصرف کم
استفاده از فناوری ۱۴ نانومتری در پردازنده های این مینی کیس ها سبب شده تا مصرف انرژی کاهش یابد و در نتیجه حرارت کم تری نیز تولید می شود.
برای خنک نگه داشتن این مینی کیس ها، بسته به نوع آن می توان از هیت سینک، خنک کننده رادیات مسی و … استفاده نمود. همچنین در بعضی موارد گرما توسط جداره آلومینیومی به بیرون منتقل می شود. در چنین شرایطی به دلیل این که کار انتقال گرما را خود بدنه مینی کیس انجام می دهد، کمی گرم خواهد شد که تاثیری بر روی عملکرد سیستم نخواهد داشت.
توجه داشته باشید که برای خروج گرما لازم است مینی کیس را بر روی یک پایه قرار دهید تا جریان هوا در مینی کیس به خوبی اتفاق بیفتد.
۳٫ پشتیبانی از تمام سیستم عامل ها
در واقع این مینی کیس ها به لحاظ سخت افزاری شبیه به همان کیس های عادی هستند و تمامی سیستم عامل ها از جمله android , 10 , 2003 , 8.1 , 7 , Linux بر روی آن ها قابل استفاده است، همچنین در این مینی کیس ها می توان از تمام نرم افزار ها نیز استفاده کرد.
با توجه به موارد گفته شده و نیز گزارش کارشناسان، شما می توانید بدون نگرانی برای طولانی مدت رو این مینی کیس ها حساب کنید.
اما در این باره لازم است توجه کنید که هر سال یک بار فن آن را تمیز کنید، به خصوص اگر مینی کیس شما در محیطی قرار دارد که گرد و غبار در آن جا زیاد است.
معایب مینی کیس ها
از آن جا که این مینی کیس ها دارای ابعاد کوچکی هستند، معمولا قرار گیری آن ها در در هر جایی امکان پذیر است. به همین دلیل اغلب در روی میز قرار می گیرند و یا گاها در شرایط خاصی به دیوار متصل می کنند. در این صورت به دلیل اینکه سیم و کابل های متعددی به دستگاه متصل است، احتمال افتاد آن و برخورد با زمین در اثر کشیدگی کابل ها و یا عوامل دیگر زیاد است. البته این امر به طور ۱۰۰% پیش بینی نشده و راه حلی برای آن به طور جدی در نظر گرفته نشده است!
اما نگران نباشید، با توجه به نگه دارنده های داخل کیس و نیز جداره پلاستیکی آن، احتمال آسیب دیدن قطعات سخت افزاری در داخل مینی کیس، به صورت حداکثری کاهش یافته است.
اما مشکل دیگری که این مینی کیس ها دارند، قابلیت ارتقای کمتر آن ها نسبت به کیس های معمولی است. البته ابن بدان معنا نیست که شما هیچگونه قابلیت ارتقا ندارید! در این کیس های کوچک نیز امکان ارتقا رم، هارد، سی پی یو و… وجود دارد اما باید دقت کنید که شما در نهایت فضای کمی دارید و نمی توانید از هر نوع قطعات، برای کیستان استفاده کنید.
