
مقایسه رایانه های ورک استیشین و گیمینگ
سیستم ورک استیشن چیست؟
رایانه های ورک استیشن به سیستم هایی اشاره میشود که بهطور ویژه برای رفع نیاز متخصصان (دانشمندان، مهندسان، معماران، طراحان گرافیک و …) جمع میشود. برخی شرکتها رایانههای ورک استیشن از پیش آمادهشده را میفروشند اما مثل رایانههای گیمینگ هرکسی میتواند یک ورک استیشن جمع کند.
ازآنجاییکه ورک استیشنها مناسب حرفههای گستردهی مختلفی هستند بهناچار بسته به مشخصات فنیشان با یکدیگر تفاوت دارند. اگرچه ورک استیشنها در دو چیز مشترکاند: ۱٫ سیپییوی قدرتمند و 2. مقدار رمی بیشاز حدِ متوسط.
بهعلاوه ورک استیشنهایی که برای انجام وظایف سختتر ساخته میشوند با اجزای تخصصیتری کار میکنند که برای عملکرد بالا مهندسیشدهاند تا بتوانند علیرغم کار کردن در بهترین حالت ممکن در مدتزمان زیاد عمر مفید طولانی داشته باشند.
مقایسه ی سیستم های ورک استیشین و گیمینگ
تفاوت این دو سیستم در حقیقت به اجزاء سازنده آن بستگی دارد.
سی پی یو(CPU)
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم ورک استیشنها سیپییوی خیلی قدرتمندی دارند تا بتوانند از پَسِ انجام وظایف پیچیدهی محاسباتی که بهناچار با آنها مواجه میشوند بربیایند. سیپییوهایی که در ورک استیشنها به کار میروند میتوانند یکی از موارد زیر باشند:
- Intel Core I7یا AMD Rayzen پایهایترین سیپییوهایی که میتوان با قیمت مناسب و برای ورک استیشنهای سطح متوسط پیدا کرد.
- Intel Core I9 یا AMD Rayzen Threadripperمحبوبترین سیپییوهای مناسب ورک استیشن که میتوان با قیمتی معقول تهیه کرد اما عملکرد بالایی دارند و برای اغلب کاربران مناسباند.
- Intel XeonیاAMD EPYCمناسب برای قدرتمندترین ورک استیشنها؛ این سیپییوها اساساً برای این ساختهشدهاند که در سرورها به کار روند و در انجام کارها بهطور همزمان (Multitasking) و پردازشِ حجم زیادی از اطلاعات حرفی برای گفتن دارند.

جی پی یو(GPU)
ذاتاً GPU lهمترین جزء رایانه گیمینگ است البته اگر برای انجام کارهای سنگین گرافیکی مثل ویرایش عکس یا فیلم، مدلسازی سهبعدی و غیره استفاده شود میتواند جزئی جداناپذیر از یک ورک استیشن هم باشد.
اگر اینطور باشد یکی از برند های جیپییوی زیر مناسب خواهد بود:
Nvidia GeForceیا AMD Radeon RXاین نامها برای شما بهعنوان گیمر قطعاً نامهای پرآوازهای هستند. قدرتمندترین کارتهای رادئون و جی فورس در ورک استیشنهای زیادی استفاده میشوند؛ گاهی در «پیکربندیهای چند کارت گرافیکی» نیز استفاده میشوند.
Nvidia Quadroیا AMD Radeon Proاینها دیگر خوراک ورک استیشنها هستند. تفاوت آنها با جیپییوهای گیمینگ در این است که مموری ویدئو و پهنای باند حافظه بیشتری دارند؛ بهعلاوه قدرت کلی پردازش بالاتری نیز دارند و برای نرمافزارهایی که به جیپییوی قدرتمند نیاز دارند بهینهشدهاند نه برای بازی.

رم (RAM)
اغلب در مورد مقدار رم موردنیاز برای رایانه گیمینگ اغراق میشود. رایانه گیمینگ اگر ۸ گیگ رم هم داشته باشد سنگ تمام میگذارد حالا اگر بخواهد خودکشی هم کند دیگر ۱۶ گیگ کافی است!
برعکس ورک استیشنها به رم بسیار زیادی نیاز دارند. اغلب با ۳۲ یا ۶۴ گیگ کار میکنند اما قدرتمندترین آنها ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگ رم دارند.
علاوه بر این معمولاً ورک استیشنها با رمهای ئیسیسی (ECC RAM)کار میکنند که پایداری سیستم و برنامهها را افزایش میدهند و از خرابی دادهها جلوگیری میکند.
ذخیرهسازی
ورک استیشنهای مدرن از قابلیتهای هاردهای اساسدی (SSD) بهعنوان جزء اصلی ذخیرهسازی اطلاعات استفاده میکنند چراکه سرعت بسیار بالایی دارند و به عبارتی هاردهای معمولی باید جلویشان لُنگ بیندازند. اگرچه ازآنجاییکه کاربران ورک استیشنها نیاز به ذخیرهسازی حجم بالایی از اطلاعات دارند استفاده از هاردهای معمولی چند ترابایتی هم در پیکربندی سیستمها معمول است.
بااینوجود رایانههای گیمینگ و ورک استیشنها در این مورد خیلی باهم تفاوت ندارند اگرچه قطعاً باید در ورک استیشنها از درایوهای ذخیرهسازی اطلاعات با ظرفیت بالاتری استفاده کرد.
مادر برد(Matherbord)
مادربورد ورک استیشنها تفاوت چندانی با رایانههای گیمینگ ندارد بهجز اینکه چیپست و سوکت خاصی دارد که برای کار با سیپییوهای قدرتمندی طراحیشدهاند که در فهرست بالا به آنها اشاره شد. اگرچه برخی کاربران با توجه به نیازهای خاصی که دارند ترجیح میدهند از مادربوردهایی استفاده کنند که اسلات رم یا پیسیآیای (PCIe) اضافهدارند.مادر بردهای دو سی پی یو هم در بازار موجودند اما استفاده از این نوع مادربوردها برای سرورها معمولتر است.
کارت گرافیک(VGA)
اولین تفاوت مهم بین کارتهای گرافیک های رایانه ورک استیشن و کارتهای گرافیک گیمینگ؛ نرمافزارهایی است که این کارتها برای اجرای آنها پیکربندی و طراحی میشوند. در حقیقت بازارهای هدف این دو نوع محصول، کاملاً متفاوت هستند و نیازهای مختلفی را رفع میکنند.
در حالت اول روی سیستم میخواهید بازی اجرا کنید. در این حالت هزینهای بیش از حدوداً ۴۰ دلار پرداخت نخواهید کرد. فناوری بازیهای رایانهای در سالهای اخیر بسیار پیشرفت کرده و برخی از بازیها طوری طراحیشدهاند که از این فناوری حداکثر استفاده را ببرند اما ازنظر تئوری میتوان کارتها و درایورهای نرمافزار را طوری تغییر داد که از حداکثر عملکرد آنها برای بازی استفاده شود.
بازیهای کامپیوتری شامل مدل هایی با پلیگان کم یا به اصطلاح low poly هستند و در اغلب موارد دارای بافت و بیتمپهای از پیش تعریفشدهاند. اگرچه ازنظر جلوههای بصری با دستکاری تنظیمات، میتوان آنها را تغییر داد اما درهرحال به قدرت کارت گرافیک وابستهاند (هرقدر کارت بهتر باشد میزان گرافیک خروجی هم بهتر است). یک کارت گرافیک خوب لازم است دارای کیفیت بالای تصویر، بارگذاری سریع (حتی در صورت حجم پایین پلیگان) و فریم ریت (سرعت نشان دادن عکسها بهطور متوالی) مقبول باشد. محدودهی قیمت مناسب برای یک کارت گرافیک خوب حدوداً ۴۵ تا ۶۰۰ پوند است.
کارتهای گرافیک CAD ظاهراً گران هستند اما ورک استیشن های CAD بزرگ و پرکاربرد، تنها در محدودهی چارک پایینتر رنج قیمتی پیشنهادی قرار میگیرند. خلاصه خوشحالیم که الآن همه فهمیدیم سؤالهای مرتبط با «مقایسه کارتهای گرافیک ورک استیشن و گیمینگ» برای کار با ورک استیشن CAD از اساس اشتباه است. اگر هزاران پوند صرف نرمافزار CAD کردهاید تا کسبوکارتان را راه بیندازید نتیجهای که میگیرید این است که مطمئنید میتوانید آن را روی ورک استیشنهای CAD متفاوتی اجرا کنید