
معرفی انواع مختلف Case کامپیوتر
Case های کامپیوتری وقتی به طور گسترده طبقه بندی می شوند به دو دسته کلی تقسیم می شوند کیس های دسکتاپ یا رومیزی یا مینی کیس استوک و کیس های ایستاده (تاور و یا برجکی). این دسته بندی ها کاربردهای خاص خود را دارند که به شما کمک می کند تا مشخص کنید که کدام یک از این کیس ها برای شما مناسب تر هستند.
توجه داشته باشید که کیس های تاور (Tower) به چهار دسته دیگر تقسیم می شود که بعدا در مورد آنها صحبت خواهیم کرد

کیس کامپیوتری (Desktop)
این نوعCase کامپیوتر ساده ترین کیس محسوب می شود. مدل دسکتاپ را می توان در بیشتر خانه ها و دفاتر کاری مشاهده کرد و فقط ابتدایی ترین قابلیت های مورد نیاز را ارائه می دهد. هدف اصلی Caseهای دسکتاپ نگه داشتن تمام قطعات اینترنال در داخل کیس است تا حداکثر فضا ارائه شود.
این نوع Caseها تنها برای افرادی که قصد دارند کامپیوتر خود را توسعه دهند و یا افرادی که فقط از کامپیوترشان برای کاربردهای ساده و اولیه استفاده می کنند کاربرد دارد. این بدان معناست که بیلدرها و گیمرها احتمالا از این نوع Case کامپیوتری لذت نخواهند برد.

کیس کامپیوتر تاور (Tower)
کیس های تاور یا برجکی انواعی از کیس استوک های کامپیوتری هستند که توسط بیلدرها و گیمرها ترجیح داده می شوند. این کیس ها را می توان به چهار زیر دسته تقسیم کرد:
- Small Form Factor
- Mini Tower
- Mid-Tower
- Full Tower
Full Tower
کیس هایی هستند در اندازه های بزرگ و سنگین و معمولا” دارای ارتفاعی بين دو تا سه فوت می باشند که قابلیت نصب چندین درایو برروی جعبه را دارند و البته دارای منبع تغذیه با توان بالا هستند. این نوع کیسها دارای انعطاف بالایی هستند بدین معنا که می توان امکانات مختلفی به آن افزود و بیشتر برای کسانی کاربرد دارد که میخواهد مثلا چندین درایو را برای خواندن و یا کپی کردن در یک سیستم داشته باشند. کیس های Full Tower از چهار مادربرد مختلف Mini-ITX, Micro-ATX, ATX و EATX پشتیبانی می کنند که بسیار متنوع می باشند.

Caseهایی هستند در اندازه های بزرگ و سنگین و معمولا” دارای ارتفاعی بين دو تا سه فوت می باشند که قابلیت نصب چندین درایو برروی جعبه را دارند و البته دارای منبع تغذیه با توان بالا هستند. Case های Full Tower از چهار مادربرد مختلف Mini-ITX, Micro-ATX, ATX و EATX پشتیبانی می کنند که بسیار متنوع می باشند.
این نوع Caseها دارای انعطاف بالایی هستند بدین معنا که می توان امکانات مختلفی به آن افزود و بیشتر برای کسانی کاربرد دارد که میخواهد مثلا چندین درایو را برای خواندن و یا کپی کردن در یک سیستم داشته باشند. علت ظرفیت این نوع Caseها برای نگهداری قطعات اینترنال، این کیس برجکی وزن بسیار سنگینی دارد و قابلیت حمل و نقل و جابجایی آن به سختی انجام می شود.
گرچه شما با این Case می توانید محدودیت های کامپیوتری خود را کاهش دهید اما باید به قابلیت کولینگ یا خنک سازی هم توجه داشته باشد چونکه در صورت عدم استفاده از خنک کننده ها، تهویه هوا به راحتی انجام نمی شود و در نتیجه قطعات داخلی Caseمی توانند بیش از حد گرم شوند.
Mid Tower

همانند Caseهای مدل Full هستند ولی در اندازه کوچکتر. این نوع Case ازمادربردهای Mini-ITX, MicroATX و ATX پشتیبانی می کند و بسته به برندی که دارند می توانند ۷ تا ۸ اسلات توسعه را ارائه دهند.
این تاور همچنین قابلیت مدیریت کابل را ارائه می دهد و طبیعتا افرادی که می خواهند کیس مرتب و منظمی داشته باشند آن را ترجیح می دهند. این نوع Case کامپیوتری علاقه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کرده است چونکه می توانند کارت های گرافیکی پر مصرف خود را در آن جای دهند و هنوز هم فضای کافی برای سایر تجهیزات را در اختیار دارند.
Mini Tower
مینی کیس : که امروزه از این مدل کامپیوترها شخصی استقبال زیادی می شورد زیرا وزن و اندازه مناسب بیشتر برای کامپیوترهای اداری و شخصی کاربرد دارند.

بهترین مینی کیس استوک

این Caseها می توانند از مادربرد Mini-ITX یا MicroATX پشتیبانی کنند و دارای چهار اسلات توسعه می باشد که در مقایسه با کیس های تاورSmall قابلیت های بیشتری را ارائه می دهند.
کیس های تاور Small Form Factor

این نوع کیس کوچکترینCase خانواده کیس های تاور است. اینCase ها تنها می توانند از مادربرد Mini-ITX پشتیبانی کنند و این بدان معناست که شما در انتخاب مادربرد بسیار محدود خواهید شد.
Small یا کوچک به این معناست که شما فقط دو اسلات توسعه در اختیار دارید اما در این حال می تواند بسیار قابل حمل باشد و این نوع کیس توسط گیمرهایی که دوست دارند در مهمانی های LAN شرکت کنند ترجیح داده می شوند.
انواع کيس : لی اوت عمومی
محل اسلات ها در پشت کيس و روشی که کيس با عناصر اصلی مرتبط می گردد از جمله عوامل تاثير گذار در انتخاب يک لی اوت می باشد . منبع تغذيه ، مادربرد و نوع کيس سه عامل مهم در رابطه با نوع لی اوت يک کيس می باشند که می بايست بدرستی با يکديگر مطابقت نمايند . ATX ، اولين تغيير محسوس در طراحی کيس و مادربرد در ساليان اخير است که توسط شرکت اينتل در سال ۱۹۹۵ مطرح گرديد.در اين نوع کيس ها از منابع تغذيه ATX استفاده می شود . در پشت کيس ، سوراخ های خاصی تعبيه شده است تا متناسب با نوع مادربرد از آنان استفاده شود ( خصوصا” پورت های I/O ).
Drive Bays
به فضای موجود در کيس به منظور قرار دادن هارد ديسک ، فلاپی ، CD و ساير درايوها اطلاق می گردد که داری دو نوع Internal ، External و در دو اندازه متفاوت ۵ / ۳ و ۲۵ / ۵ اينچ است .External Bay ، امکان دستيابی به دستگاه مورد نظر را از طريق خارج از کيس فراهم می نمايد . هر نوع دستگاهی که از رسانه های ذخيره سازی Removable استفاده می نمايد و يا دارای امکاناتی به منظور کنترل دستی است ، در يک External drive bay قرار می گيرد( فلاپی ديسک ، CD و …) .
Internal Drive Bay ، درون کيس قرار داشته و عملا” امکان دستيابی به آنان از خارج از Case وجود ندارد . در صورتی که نحوه عملکرد يک دستگاه بگونه ای است که نيازمند دسترسی و يا کنترل خارجی نمی باشد ، از يک Internal Bay استفاده می گردد ( نظير هارد ديسک ، البته می توان هارد ديسک را درون يک External Bay نيز نصب نمود ) .
اما در مورد انتخاب Case حتما موارد زیر را در نظر بگیرید

عملکرد در مقابل زيبائی
تعداد زيادی از مردم انتخاب يک کيس را بر اساس شکل ظاهری و قيت آن انجام می دهند . اکثر کارشناسان کامپيوتر انتخاب يک کيس را بر اساس قابليت ها و پتانسيل های درون کيس انجام خواهند داد .
منبع تغذيه
مهمترين بخش يک کيس ، منبع تغذيه آن است . منبع تغذيه از جمله تجهيزات محدود سخت افزاری در کامپيوتر است که دارای بخش های متحرکی است ( فن ها ) که می تواند مسائل مختص به خود را در مقايسه با ساير عناصر سخت افزاری بدنبال داشته باشد .
انتخاب يک کيس به همراه يک منبع تغذيه مناسب ، امری حياتی است . توان خروجی يک منبع تغذيه نسبت به قابليت اعتماد پذيری آن از درجه اهميت کمتری برخوردار است .برای اکثر سيستم ها يک منبع تغذيه سيصد وات کفايت می نمايد . در مواردی که از چندين هارد درايو ، درايو نوری و کارت های گرافيک با پتانسيل بالا استفاده می شود، می توان از يک منبع تغذيه ۳۵۰ و يا ۴۰۰ وات استفاده نمود
سيستم خنک کننده
استفاده از يک و يا چندين فن به همراه کيس همواره توصيه می گردد . پردازنده هائی که امروزه از آنان استفاده می گردد، دارای سرعت بسيار بالائی بوده و حرارت زيادی را نيزتوليد می نمايند . بنابراين می بايست از خنک کننده هائی استفاده شود که در زمانی قابل قبول عناصر حياتی نظير پردازنده ، هارد ديسک و کارت گرافيک را خنک نمايند .
استفاده آسان
يکCase جادار که بسادگی به آن دستيابی شود و دارای لبه ها و گوشه های تيزی نمی باشد از جمله آرزوهای هر تکنسين کامپيوتر است .
سازگاری
AT، عليرغم اين که چندين سال به عنوان يک استاندارد مورد استفاده قرار می گرفت،ولی هم اينک به عنوان يک استاندارد غير فعال( مرده ) محسوب می گردد . مادربردهای AT اغلب در کيس های ATX کار می کنند ولی مادربردهای ATX در کيس های AT کار نمی کنند ( بسادگی ) . در زمان ارتقاء از AT به ATX ، می بايست از يک منبع تغذيه جديد نيز استفاده نمود .
ATX : تقريبا” تمامی مادربردهای امروزی از نوع ATX و يا گونه های متفاوتی از آن می باشند . مهمترين مزيت ATX در مقابل استانداردهای قديمی AT ، مديريت پيشرفته power و وجود پورت های onboard نظير کانکتور PS2 و يا موس ، می باشد .
طرح مناسب
Case انتخابی می بايست دارای طرحی متناسب با خواسته استفاده کننده باشد . هر يک از طرح های موجود می تواند دارای مزايا و معايب مختص به خود باشد .
مواد استفاده شده برای توليد کيس
ورقه های آهنی و پلاستيک دو ماده اوليه در ساخت کيس ها می باشند . کيس های فلزی سنگين و کيس های آلومينيومی سبک تر می باشند. وزن سبک يک کيس می تواند پارامتری تاثيرگذار در انتخاب يک Case در نظر گرفته شود ، خصوصا” اگر به دلايلی دائما” کيس را می بايست جابجا نمود . طول عمر مفيد يک کيس و ميزان تحمل آن در مقابل ضربات نيز به نوع مواد استفاده شده برای توليد کيس بستگی دارد .
ميزان ارائه نويز
سه عنصر حرکت کننده خاص در کيس استفاده می گردد (فن پردازنده ، فن کيس و فن درون منبع تغذيه) که می توانند تاثيری مستقيم در ارائه نويز و سطح آن را داشته باشند .انتخاب فن های مناسب به منظور برخورد با نويز بسيار حائز اهميت است .
اندازه مادربرد ، مکانيزم بستن فن پردازنده و روشی که مادربرد به کيس بسته می شود، از حمله عوامل تاثير گذار ديگر در ارائه نويز است. هر اندازه ابعاد مادربرد بزرگتر باشد ، سطح نويز کمتر خواهد بود . بستن مناسب فن پردازنده و مادربرد، کاهش نويز را بدنبال خواهد داشت .
راه حل دقیق و سریع
با استفاده ازتماس با Hoshmandnet میتوانید با خیال راحت بهترین قطعات کامپیوتری متناسب با بودجه مورد نظر خود را مشاهده کرده و بدون نیاز به مطالعه راهنمای خرید کامپیوتر اقدام به سفارش کنید وبا ۱۰روز مهلت مرجوعی باخیالی آسوده خریدتان را انجام دهید.