
ماژول SFP چیست؟
تعریف ماژول sfp
SFP مخفف کلمه های Small Form-Factor Pluggable است. ماژول SFP به طور کلی یک ماژول تبدیل سیگنال دیجیتال به سیگنال های نوری بوده که کاربردهای متعددی دارد. این ماژول امروزه مهمترین کاربردی که دارد انتقال دادهها است.sfp یک ماژول فرستند نوری جمع و جور است که به راحتی می توان آن را جا به جا کرد.با استفاده از این ماژول شما قطعا سرعت بهتری در مقایسه با سایر ارتباطات کابلی در شبکه خود تجربه خواهید کرد. اسم دیگری که SFP را به آن می شناسند Mini GBIC است که در واقع یک نوع Transceiver قدیمی است، SFP و GBIC تنهای تفاوت مهمی که با هم دارند اندازه آنهاست وگرنه تقریبا سرعت و کیفیت یکسانی را به کاربران ارائه می دهند.

ماژول sfp
کاربرد ماژول SFP چیست ؟
ماژول SFP در دسته تجهیزات Transceiver قرار می گیرد. این تجهیزات عمدتا برای تقویت سیگنال به کار میروند. تجهیزات Transceiver وسیله ای است که برای Transmit کردن و Receive کردن سیگنال ها مورد استفاده قرار می گیرند. تقریبا همه دستگاه های الکترونیکی که برای برقراری ارتباط استفاده می شوند از تجهیزات Transceiver استفاده می کنند. SFP Transceiver ها امروز بیشتر در شبکه های زیرساخت و انتقال داده به کار می روند. سوییچ ها و روترها از جمله تجهیزاتی هستند که از ماژول SFP استفاده می کنند
با وجود آن چه در مورد ماژول SFP گفته شد مشاهده می شود در حال حاضر تجهیزات زیادی با عنوان این ماژول به بازار ارائه شده که استفاده از آن موجب می شود سیگنال تقویت پیدا کند، بنابراین می توان گفت کاربرد ماژول spf در حال حاضر بسیار گسترده است و کاربران در هر حالتی که بخواهد داده های خود را با کیفیت عالی و سرعت بالا انتقال دهند باید از این ماژول استفاده کنند.
دقت داشته باشید با وجود این که سرعت نور بسیار بسیار بیشتر از سرعت برق و سرعت وایرلس است و با وجود اینکه ماژول sfp با استفاده از سرعت نور کار می کند می توان گفت استفاده از آن میتواند در بهبود و سرعت بخشیدن در روند کارها بسیار مناسب باشد.
علاوه بر این با استفاده از این ماژول می توان کیفیت مطلوبی از ارتباطات شبکه و زیرساخت را تجربه نمود و همچنین این ماژول ها بسیار مقرون به صرفه نیز هستند. با این حال مهمترین کاربردهای این ماژول مرتبط است با تلفن های همراه و رادیوهای دوطرفه، تجهیزات وایرلس و بسیاری دیگر از تجهیزات امروزی که نیاز به تقویت سیگنال های خود دارند.
همچنین دقت داشته باشید اس اف پی ها در حال حاضر بیشترین استفاده را در انتقال داده ها و شبکه های زیرساخت داشته و میتوان گفت از این ماژول ها در لینک های دستگاه هایی مثل روتر و سوئیچ در شبکه ها نیز استفاده می شود.
تفاوت ماژول های SFP و SFP+
ماژول های SFP+ نوع ارتقاء یافته ماژول های SFP است. ماژول های اس اف معمولی تنها تا ۴٫۲۵ Gbps را پشتیبانی می کند. اما با استفاده از ماژول SFP+ می توان سرعت ۱۶Gbps را نیز تجربه کرد. در حال حاضر شرکت ها یا کاربرانی که نیاز به سرعت بالایی دارند از نوع SFP+ استفاده می کنند.
برای انتخاب نوع ماژول SFP در تجهیزات باید به موارد زیر توجه کنیم :
۱– نوع ارتباط فیبر نوری
به طور کلی فیبرهای نوری را می توان به دو دسته Multimode و Single Mode تقسیم کرد. تفاوت مهم Multimode و Single Mode اندازه ظرفیت و هسته مورد استفاده در آن ها است. هسته مورد استفاده در فیبرهای نوری Single Mode برابر با ۵ میکرومتر است. در حالی که این عدد در فیبرهای نوری Multimode 10 برابر بیشتر است.
در حقیقت هسته مورد استفاده در فیبر نوری Multimode 50 میکرومتر است. به همین دلیل فیبرهای نوری Multimode پالس ها و سیگنال های بیشتری را با پهنای باند بیشتر منتقل می کنند. در حال حاضر بیشتر از فیبرهای نوری Multimode به جای Single Mode استفاده می شود. استفاده از Multimode ها بیشتر در شبکه های داخلی کاربرد دارد.
۲- پهنای باند
در ارتباطات کابل مسی، کامپیوترها قبل از نیاز به ارسال اطلاعات ابتدا از لحاظ سرعت ارتباطات با یکدیگر بررسی می شوند و سپس شروع به ارسال اطلاعات در شبکه را انجام می دهند به عنوان مثال یک ارتباط ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ به این معنی است که هر ارتباطی از این بازه را می تواند پشتیبانی کند. یعنی اگر در یک ارتباط ۱۰۰۰Mbit/s باشد و طرف ارتباط دیگر ۱۰۰Mbit/s باشد.
این ارتباط به صورت خودکار به ۱۰۰Mbit/s تنظیم میگردد ولی در ارتباطات فیبر نوری باید هر دو سمت یک سرعت ارتباطی را پشتیبانی کنند.. در صنعت ارتباطات ماژول های ۱٫۲۵G و ۱۰G بیشترین استفاده را دارند.
۳-نوع اتصال فیبر نوری
معمولا در اتصالات مسی اترنت کابل ها با استفاده از کانکتور آشنای RJ45 متصل می شود ولی در اتصالات فیبر نوری از نوع SC، ST و LC می باشند، کانکتور های ساخته شده در اتصالات فیبر فقط به عنوان اتصالات ثابت شناخته می شوند و فقط تفاوت آن ها در برش زاویه پرتاب نور مورد توجه قرار می گیرند که با توجه به اتصالات مورد متداول کانکتور های LC بیشتر از بقیه مورد استفاده قرار می گیرند.
نصب SFP بر روی سوئیچ های گیگابیتی
SFP رامیتوان بر روی سوئیچ های گیگابیتی نصب کرد. با کمک SFP امکان اتصال تعداد زیادی از فیبرهای نوری و کابل های اترانت را فراهم می شود. به همین دلیل ماژول SFP موجب افزایش عملکرد و توان عملیاتی شبکه خواهد شد. ابزارهایی که قابلیت پشتیبانی از پورت SFP را دارند به راحتی از کابل های مسی پرسرعتی مثل CAT5e و CAT6 پشتیبانی می کنند.
SFP به همراه ماژول ویژه امکان مانیتور کردن را به کاربر می دهد
نسل آخر ماژول های SFP مانند GLC-BX-D و GLC-BX-U امکان مانیتور کردن نور دیجیتالی را فراهم کرده اند. مانیتور کردن کابل نوری امکانات زیادی را در اختیار کاربر قرار می دهد. به کمک مانیتور کردن می توانیم دما، توان خروجی کابل نوری، توان ورودی کابل نوری، ولتاژ پشتیبانی کننده ترانسیوسرها و جریان پایه را ردیابی کنیم. سرعت انتقال داده نیز بسته به نوع پورت متفاوت است.
برای مثال پورت SFP می تواند بسته به رنج های مختلف انتقال مثل ۱۰ کیلومتر با پورت ۱۰۰۰BASE-BX10-D، ۴۰ کیلومتر با پورت GLC-BX40-D یا ۸۰ کیلومتر با پورت GLC-BX80-D، سرعتی تا یک گیگابیت بر ثانیه داشته باشد.

خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنید وبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرا با ارزانترین قیمت راه اندازی کنید جهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمئن با هوشمندنت در تماس باشید.