
سی پی یو و تشخیص مدل ونوع آن
تشخیص مدل و نوع پردازنده
در سیستم عامل ویندوز از سه طریق زیر میتوانید مدل پردازنده سی پی یو را شناسایی کنید:
از طریق My Computer
سادهترین راه برای تشخیص مدل و نوع سی پی یو استفاده از این راه است. بدین صورت که بروی آیکن My Computer راست کلیک کرده و سپس گزینه Properties را کلیک کنید. در بخش System و جلوی عبارت Processor مدل سی پی یو را مییابید یا در پنجره باز شده در قسمت system اولین خط اطلاعات پردازنده سی پی یو است .
از طریق System Information
اطلاعات کامپیوتر و لپ تاپ شما در System information هم وجود دارد. ابتدا دکمه استارت را کلیک کرده و عبارت System information را جستجو نمایید. در پنجره باز شده همانند شکل زیر می توانید مشخصات پردازنده سی پی یو را مشاهده نمایید.
از طریق CMD
ابتدا بر روی دکمه استارت کلیک کرده و سپس دکمه CMD را جستجو نمایید. در پنجره باز شده عبارت “wmic cpu get /format:list” یا داخل باکس سرچ CMD را وارد کنید بعد Enter را بزنید و سپس کلید Enter را فشار دهید. همانطور که میبینید، مشخصات پردازنده سی پی یو نمایش داده میشود.
با استفاده از نرمافزار CPU-Z
روش سوم برای تشخیص مدل و نوع سی پی یو ، استفاده از نرم افزار کاربردی CPU-Z است. یکی از متداولترین راههای تشخیص نوع سی پی یو می باشد. با دانلود وبعد از نصب CPU-Z آن را باز کرده . در تب اول که همان CPU است ، مدل و نوع و تعداد هسته و همه جزئیات پردازنده را نمایش می دهد.
پردازندهی گرافیکی یا GPU چیست؟
GPU مخفف Graphical Processing Unit به معنای واحد پردازش گرافیکی است و همانطور که از نام آن پیداست، مسئولیت نمایش تصاویر و ویدیوها روی مانیتور را بر عهده میگیرد. البته کامپیوترها بدون پردازندهی گرافیکی نیز میتوانند اعمالی را انجام دهند ولی برای اتصال یک مانیتور به کامپیوتر نیازمند یک پردازندهی گرافیکی هستیم.
تفاوت پردازندهی گرافیکی و پردازندهی اصلی یا به عبارت سادهتر CPU و GPU در این است که پردازندهی گرافیکی در پردازش مقدار زیادی داده استاد است چرا که باید حداقل میلیونها و بلکه بیلیونها محاسبه را تنها در ۱ ثانیه انجام دهد.
آیپییو( APU)چیست؟
پردازندههای جدیدی هستند که ترکیبی از این دو هستند، میرسد. APU مخفف Accelerated Processing Unit به معنای واحد پردازش شتابیافته است و از ترکیب اجزای مختلف یک CPU و یک GPU به دست آمده است به طور خلاصه اگر هستههای پردازندهی گرافیکی را به سیپییو اضافه کنیم و حافظهی کش CPU را با آن به اشتراک بگذاریم، یکAPU جمع و جور به دست میآید.
مزیت های APU:
- به علت راحت بودن ارتباط دو پردازندهی اصلی و گرافیکی، انجام فعالیتها ساده شده و توان پردازشی ایپییو بهینه میشود.
- برخورداری از قابلیتها و امکانات خاصی مثل تکنولوژی کوییکسینک (QuickSync) اینتل برای رمزگشایی و رمزگذاری ویدیو است. میتوان برخی محاسبات مثل محاسبات اعداد ممیز شناور را توسط پردازندهی گرافیکی انجام داد که برای چنین کارهایی مناسبتر و تواناتر از پردازندهی اصلی است.
- مصرف انرژی است که درAPU بهینه میشود چرا که منابع بین پردازندهی اصلی و گرافیکی به صورت مشترک مورد استفاده قرار میگیرند. به همین علت است که لپتاپهای جدیدی که از APUهای اینتل یا ایامدی استفاده میکنند، کممصرفتر بوده و شارژ باتری را برای مدت طولانیتری حفظ مینمایند.
آیا امکان استفاده از پردازنده گرافیکی به جای پردازنده اصلی هست؟
با اینکه GPU ها نیز مانند CPU ها میتوانند عملیات ریاضی و منطقی را انجام دهند، اما هر کدام از این پردازندهها برای کار خاصی طراحی و تولید میشوند. بنابراین بهینه سازی های انجام شده بروی هر پردازنده، آن پردازنده را برای کاری هدفی خاص مناسب و توجیه پذیر می کند.
جهت مطالبی کامل و جامع با هوشمندنت همراه باشید.