
روتر میکروتیک چیست و چه کاربردهای دارد؟
میکروتیک چیست؟
میکروتیک یک شرکت در لیتوانی می باشد که از سال ۱۹۹۶ شروع به کار کرد و یک سرور مبتنی بر کرنل لینوکس است که بر روی یک کامپیوتر معمولی قابل نصب و سرویس دهی به صورت کاملا پایدار می باشد , جهت انجام کارهای شبکه برای مباحث روتینگ و سوییچینگ توسعه داد. تمرکز اصلی این شرکت در مورد مسیریابی می باشد و مانند شرکت سیسکو، روترها و سوییچ هایی را روانه بازار کرده است.
لایسنسهای میکروتیک
روتر میکروتیک ۶ لایسنس برای دستگاههای خود عرضه کرده است. اصطلاحا به هر لایسنس یک Level گفته میشود . در هر کدام از لاسینس ها , مدیریت تعداد سرویس ها و کاربرانی که میخواهند متصل شوند محدودیت هایی وجود دارد که هرچه به سطح ۶ نزدیک تر شویم این محدودیت ها کمتر و کمتر میشوند. هر لایسنس شامل یک سری امکانات و ابزارهای روتر میشود. مثلا برای استفاده Full از روتر، باید لایسنس Level 6 میکروتیک را تهیه کرد.
قابلیت ها و مزایای میکروتیک
۱-پایداری بالا
۲-سرعت بوت بالا و عملکرد خودکار بدون نیاز به هیچ گونه login یا استارت کردن
۳-دسترسی محلی و تنظیم کردن MikroTik با رابط ویندوزی به نام Winbox به وسیله ی Telnet و SSH و Web server
۴-سرعت نصب و سرعت تنظیمات بالا
۵-قابلیت تنظیمات میکروتیک به صورت Import و Export
خدماتی که روتر میکروتیک ارائه میدهد
۱-رابطه کاربری بسیار حرفه ای و همچنین کاربرپسند
میکروتیک یک ابزار حرفه ای برای کنترل و مدیریت شبکه میباشد که با استفاده از رابط کاربری آن به سادگی میتوانیم در کمترین زمان ممکن یک شبکه کاملا حرفه ای طراحی کنیم.
۲-ارتباط شعب سازمان با استفاده از تکنیک های وایرلس ، vpn ، MPLS و …
یکی از تکنیک های فوق العاده برای ارتباط شعب یک سازمان استفاده از بستر شبکه های Wireless میباشد. تخصص اصلی کمپانی میکروتیک در زمینه وایرلس بوده و در سال های اخیر جایگزین بسیار خوبی برای دستگاه های گران قیمت قدیمی شده است. با استفاده از روتربردهای وایرلس میکروتیک میتوان اینترنت را از دفتر مرکزی به شعب دیگر انتقال داده و در هزینه اجاره پهنای باند برای شعب دیگر صرفه جویی کنیم.
۳-راه اندازی پهنای باند اینترنت یک سازمان و کنترل ترافیک شبکه
در این روش اینترنت از طریق روتر در شبکه به اشتراک گذاشته میشود و سرعت دسترسی به اینترنت را زیاد میکند .

۴-دسترسی از راه دور به سازمان با استفاده از تکنیک های NAT و VPN
با استفاده از این تکنیک ها میتوانیم از خارج از محیط سازمان خودمان به منابع داخلی شبکه مانند سرورها،روترهاو دستگاه های دیگر مثل دوربین های تحت شبکه متصل شده و آنها را کنترل کنیم.همچنین به راحتی از هر جای دنیا میتوانیم از راه دور فایل های خودمان را جا به جا کنیم.
۵-به اشتراک گذاری چندین پهنای باند
با استفاده از اکثر روتربردهای میکروتیک میتوان ۴ پهنای باند را در شبکه به اشتراک گذاشت . به عنوان مثال میتوانیم تعریف کنیم که اگر یک پهنای باند قطع شد بصورت اتوماتیک از پهنای باند دوم به افراد اینترنت داده شود.
۶-تبدیل چندین شبکه به یک شبکه (Bridging)
این روش در میکروتیک بسیار حرفه ای و فوق العاده است.به این شکل که ما شبکه کابلی داخل سازمان و همچنین شبکه وایرلس را میتوانیم با سرعت بسیار بالا متصل کرده و از تنظیمات کمتری برای هر کدام استفاده کنیم.همچنین از این تکنیک برای ارتباط شعب سازمان هم استفاده میشود.
۷-کنترل سطح دسترسی افراد به اینترنت یا همان اصطلاح فایروال

وظیفه اصلی Firewall کنترل ترافیک ورودی و خروجی از شبکه میباشد . میکروتیک با استفاده از برنامه Firewall میتواند در سطح لایه ۲ و ۳ شبکه عملیات Filtering را انجام دهد . این به این معناست که به راحتی میتوانیم بر اساس مفاهیم IP Address و Mac Address اعمال محدودیت کنیم مثلا بگوییم IP 192.168.10.2 دسترسی به اینترنت نداشته و فقط IP 192.168.10.3 دسترسی به اینترنت داشه باشد.
۸-راه اندازی سرویس های HotSpot ،Proxy و Radius
با استفاده از این روش ها میتوانیم برای دسترسی به شبکه محدودیت زمانی و حجمی در نظر بگیریم.به عنوان مثال در روش HotSpot ابتدا افراد به شبکه وصل شده و سپس از آنها برای برقراری ارتباط با اینترنت نام کاربری و کلمه عبور پرسیده میشود.این روش بهترین مدل استفاده از اینترت در هتل ها،فرودگاه ها،رستوران ها و برج های مسکونی میباشد.
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمئن با هوشمندنت در تماس باشید