
تلفن تحت شبکه ویپ یا IP Phone چیست؟
IP Phone چیست ؟
به زبان ساده تلفن تحت شبکه ویپ یا IP Phone یک دستگاه تلفن است که از نظر ظاهری همانند تلفنهای سنتی بوده با این تفاوت که IP-Phoneها میتوانند شماره تلفن داخلی خودشان را باخود حمل کرده به طوری که هرگز یک مکالمه را از دست ندهند.با استفاده از اين تلفنها میتوان ارتباط كنفرانسی ايجاد نمود. میتوان اطلاعات web را درحال پاسخ به مكالمه خواند و يا به يك سرويس Web based برای چك كردن پست الكترونيكی، وضعيت هوا، شرايط ترافيك يا چك كردن موجودی خود در بانك Login كرد.
این گونه تلفنها یک دستگاه دیجیتالی باهوش با واسط شبکه LAN میباشد، IP-Phone دارای یک آدرس IP و کانکتورهای استاندارد (RJ- 45) میباشد لذا این گونه تلفن ها می توانند درون هر پورتی درشبکه LAN قرار گیرند.عموماً این تلفنها قادر هستند دیتا و صوت را روی LAN های موجود ارسال نمایند. علاوه براین تواناییها این تلفنها قادر هستند کاربردهای بیسیم را همراه با کاربردهای تلفن معمولی دریک ساختار تلفنی واحد ارائه نماید. عموماً نرمافزار این سیستمها قابل Upgrade شدن میباشند.

تفاوت تلفن سانترال وIP Phoneها
در تلفن سانترال تنظیمات داخلی روی کارت و یا مرکزتلفن انجام میگیرد در حالی که تنظیمات داخلی در تلفن IP روی خود گوشی انجام میگیرد . این موضوع سهولت زیادی را برای جابجایی به دنبال دارد. کاربر میتواند گوشی خود را به هر پورت متصل به شبکه، وصل نماید و همان داخلی قبلی را بدون نیاز به تنظیمات توسط کارشناسان، داشته باشد.
قابلیتهای IP Phone
- کیفیت صدای HD
- اتصال هدست
- امکان داشتن داخلی های متعدد
- دفترچه تلفن هوشمند
- دفترچه تلفن تحت شبکه
- گزارش تلفنی پیشرفته
- امکان تامین برق از کابل شبکه
- رمزگزاری مکالمات صوتی
- دارای دکمه کنترلی صدا برای ارتباطات ورودی روی بلندگو و گوشی تلفنی.
- غیرفعال نمودن یک ارتباط بدون اینکه گوشی را روی قلاب بگذاریم.
- دارای قابلیت Mute Function برای قطع گوشی و میکروفن بدون استفاده از دست.
- انتقال مکالمه به Extension دیگر ویا به یک شماره دیگر.
- انجامCall Forward به شمارههای داخلی و خارجی.
- دارای نشانهگر انتظار پیام(MWI).
- توانایی ایجاد Conference تلفنی
- ارائه سرویس Call back
- ارائه سرویس Call Conferencing
- ارائه سرویس Call Forwarding
- ارائه سرویس Call Hold
- ارائه سرویس Call Transfer
- ارائه سرویس Do not disturb
- ارائه سرویس Intercom
- ارائه سرویس Paging
- ارائه سرویس Speed dialing
مزیت تلفن های تحت شبکه

نصب و راه اندازی آسان و سریع
IP Phone ها این قابلیت را دارند که به محض اتصال به شبکه، کلیه ی تنظیمات مورد نیازرا به صورت خودکار از طریق سانترال تحت شبکه یا همان IPPBX دریافت نمایند . این موضوع باعث صرفه جویی در زمان و کاهش اشتباهات احتمالی در راه اندازی می شود.
عدم نیاز به کابل کشی مجدد
در شرکت ها و سازمان هایی که بنا به نیاز، شبکه داخلی (LAN) وجود دارد، تلفن شبکه را می توان بدون کابل کشی مجدد و با استفاده از همان کابل شبکه ی موجود، بکار گرفت.
کیفیت بالای صدا
تماس های تلفنی در سیستم مخابراتی سنتی (PSTN) ، به دلیل قدیمی بودن زیرساخت ها ومستهلک شدن سیم های تلفن ، با نویز وصداهای آزاردهنده همراه بودند اما تلفن های تحت شبکه به واسطه ی اینکه سیگنال را به صورت دیجیتال، ارسال و دریافت می کنند ، بالاترین کیفیت صدا (HD) و تصویررا به کاربران ارائه می دهند . همچنین امکان تنظیم خودکار کیفیت، بر اساس میزان پهنای باند شبکه نیز وجود دارد.
انعطاف در جابجایی
چنانچه کاربری قصد جابجایی اتاق و نود شبکه خود را داشته باشد، قادر خواهد بود آی پی فون خود را برداشته و در هر نقطه ی دیگری از سازمان، آن را به پورت شبکه متصل نماید؛ بدون اینکه شماره ی داخلی اش یا تنظیمات تلفن، تغییری پیدا کند.
انواع تلفن تحت شبکه
با سیم

رایج ترین مدل آی پی فون ها، مدل های با سیم هستند
رایج ترین مدل آی پی فون ها، مدل های با سیم هستند که از طریق کابل شبکه و پورت RJ45 به شبکه ی IP متصل می شوند.
بی سیم

تلفن های IP بدون سیم ها، خود دارای دو گونه ی مختلف هستند
– وای فای (Wi-Fi) : هر دستگاه تلفن به صورت مستقل از طریق WiFi به Access Point یا دستگاه وایرلس مادر، به شبکه متصل می شود. از مزیت های آن می توان به امکان جا به جایی راحت برای کاربر اشاره کرد. البته افت سیگنال و اختلال در مکالمه در زمان جا به جایی میان AP ها، از معایب این مدل از تلفن های ویپ به شمار می رود.
– دِکت (DECT) : این مدل از تلفن های بی سیم، جهت ارتباط از استاندارد DECT بهره می برند؛ به عبارت دیگر ارتباط تلفن ها با دستگاه مادر از طریق DECT برقرار شده و دستگاه مادر از طریق کابل به شبکه متصل می شود. این فناوری، در تعداد اتصال تلفن ها به یک دستگاه مادر و محدوده تحت پوشش، محدودیت دارد.
یو اس بی (USB)

این مدل از تلفن شبکه از طریق پورت USB به کامپیوتر متصل شده و دیگر نیازی به کابل شبکه ندارد
تلفن نرم افزاری (Softphone)

نوع نرم افزاری تلفن های شبکه می باشد که بر روی کامپیوتر و موبایل نصب شده و نیاز به سخت افزار جانبی خاصی ندارند
Softphone نوع نرم افزاری تلفن های VoIP می باشد که بر روی کامپیوتر و موبایل نصب شده و نیاز به سخت افزار جانبی خاصی ندارند. از مشهورترین سافت فون ها می توان به Zoiper, Eyebeam, Linkus, 3CX و… اشاره نمود.
آناتومی تلفن های تحت شبکه
اجزای تشکیل دهنده ی یک گوشی ویپ :
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمن با هوشمندنت در تماس باشید