
تفاوت cpu inetl و amd
تفاوت های CPU های AMD وIntel عبارتند از:
AMD براساس معماری اجرایی ۹ مرحله ای ساخته شده است اما Intel شش مرحله ای می باشد.بدین معنا که AMDدر هر چرخه کاری ۹عملیات را انجام میدهد در حالی که Intel فقط ۶ عمل را می تواند انجام دهد.
تفاوت cpu inetl و amd
AMD براساس معماری اجرایی ۹ مرحله ای ساخته شده است اما Intel شش مرحله ای می باشد.بدین معنا که AMDدر هر چرخه کاری ۹عملیات را انجام میدهد در حالی که Intel فقط ۶ عمل را می تواند انجام دهد.
2-AMD از۶۴۰Kb Cache برخوردار است در حالی که Intel ، از ۵۳۲Kb بر خوردار است هر چقدر که میزان Cache پردازنده بیشتر باشد ، پردازنده کارایی بیشتری خواهد داشت اطلاعات بیشتری میتواند ذخیره کند ودیگر لازم نیست پردازنده برای بدست آوردن اطلاعات یا دستور ها مدت زمان بیشتری را رفت و برگشت به حافظه برد اصلی برای جذب اطلاعات یا دستور العمل ها صرف کند.
3- AMD از مس برای اتصال ترانزیستور های بکار رفته در پردازنده ها استفاده میکند در صورتی که در ساختمان پردازنده های Intel آلومینیوم بکار رفته است.مس هادی الکترسیته بهتری است ، ازاین رو پهنای اتصالهای بین ترانزیستورها را به میزان چشمگیری کاهش می یابد .که این امر باعف مصرف کمتر مواد اولیه و در نتیجه منجر به کاهش هزینه می شود این دلیل ارزان تر بودن AMD نسبت به P4 است.
4- از دیگر تفاوت های میان AMD وIntel میتوان به راندمان Cache بروی چیپ اشاره کرد ، AMD از معماری انحصاری استفاده میکند که راندمان بیشتری نسبت بیشتری نسبت به طراحی معماری غیر انحصاری Intel دارد.
۵-اینتل سری های زیر را از لحاظ عملکرد ارائه می دهد:
- Celeron
- Pentium
- Core 2 Duo
- Core 2 Quad
- Core i5
- Core i7
Celeron، مدلی است دو هسته ای و مقرون به صرفه که دارای سرعت کلاک پایین تر و حافظه کش L2 کمتری است. اما سری پنتیوم دارای سرعت کلاک بالاتر و حافظه کش L2 کمی بیشتر است. سری Core 2 Duo در واقع سری سی پی یو های دو هسته ای باکیفیت از اینتل در بازار کنونی هستند. Core 2 Quad بخشی از پردازنده های چهار هسته ای با کیفیتی پایینتر از Intel است؛ در حالیکه Core i5 جریان اصلی از محصولات اینتل است و Core i7 نیز قوی ترین سری از محصولات این برند معتبر می باشد.

دو هسته ای یا چهار هسته ای؟
اعداد اول (۱، ۲، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸ و ۹) به شما کمک می کند که صف سی پی یو ها را راحت تر تشخیص دهید. اعداد اول بزرگتر معمولاَ به معنای عملکرد و حافظه بالاتر کش L2 ،FSB بالاتر و یا نسل CPU جدیدتر هستند.
- براساس کنروئه، ۵۱۲KB L2 Cache ،۸۰۰MHz FSB.
- براساس کنروئه، ۱MB L2 cache ،۸۰۰MHz FSB.
- براساس کنروئه، ۲MB L2 cache ،۸۰۰MHz FSB.
- براساس ولف دیل، ۲MB L2 cache ،۸۰۰MHz FSB.
- براساس کنروئه برای دو هسته ای و براساس کنتفیلد برای چهار هسته ای، E6300 ( اینتل یک E6300 جدیدی نیز با خصوصیات متفاوتی منتشر نمود) و E6400 دارای ۲MB حافظه کش L2 است. E6320 و E6420 دارای ۴MB حافظه کش است. دیگر دو هسته ای ها دارای ۴MB حافظه کش L2 هستند و چهار هسته ای ها دارای ۸MB حافظه کش L2 هستد. ۱۰۶۶MHz FSB.
توجه کنید که E6300 و E6500 جدید نیز دارای ۲MB حافظه کش هستند و با این وجود بر اساس هسته ولف دیل هستند و سرعت کلاک بیشتری را دارد.
- براساس ولف دیل، ۳MB حافظه کش L2 ،۱۰۶۶MHz FSB.
- براساس ولف دیل برای دو هسته ای و براساس یورک فیلد برای چهار هسته ای. ۶MB حافظه کش L2 برای دو هسته ای، ۴MB حافظه کش L2 برای چهار هسته ای. بله، درست متوجه شدید و هیچ اشتباه تایپی وجود ندارد! ۱۳۳۳MHz FSB.
- براساس یورک فیلد برای چهار هسته ای، ۶ یا ۱۲ مگابایت حافظه کش L2 ،۱۳۳۳MHz FSB.
اعداد دوم به شما کمک می کند که بفهمید سی پی یوی شما در مقایسه با دیگر مدل های در همان ردیف چقدر سریع است. به طور مثال E5300 سریع تر از E5200 است.
اعداد سوم و چهارم و S بعد از اعداد معمولا برای شناسایی پردازنده های چهار هسته ای با مصرف برق پایین استفاده می شوند.
عدد مدل xx50 برای شناسایی پردازنده های چهار هسته ای با ۱۲ مگابایت حافظه کش L2 استفاده می شود.
در اینجا مثالی برای شفاف کردن مسئله ارائه می دهیم:
بیایید مدل های Core 2 Duo E6300 و Core 2 Duo E5200 را با یکدیگر مقایسه کنیم.
E6300 (مدل اول): ۸۶GHz، ۲MB حافظه کش L2، ۱۰۶۶MHz FSB، هسته کنروئه.
E5200: 2.50GHz، ۲MB حافظه کش L2، ۸۰۰MHz FSB، هسته ولف دیل.
همانطور که مشاهده می کنید E6300 دارای مزیت بهره مندی از FSB است اما از لحاظ بقیه موارد (فرکانس و هسته) E5200 بر آن اولویت دارد. نتیجه اینکه E5200 یک سی پی یوی بهتر در اینجا است.
برای خدمات کامپیوتر میتوانید از اصول کامپیوتر و نوین استفاده کنید
Pingback:تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟ - هوشمند نت تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟
Pingback:دلیل وجود گونههای مختلف سوکت های روی مادر بردچیست؟ - هوشمند نت سوکت های روی مادربرد