
تفاوت های شبکه Domain و Workgroup چیست ؟
domain و workgroup تفاوت های زیادی دارند که در اینجا سعی برآن داریم که بخشی ازآن را برای شما شرح دهیم :
workgroup : ورک گروپ در شبکه های ویندوز یک گروه بندی منطقی از کامپیوترهای شبکه شده است که می توانند منابع را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.این منابع ممکن است شامل فایل ها، پرینترها وسایر دستگاه ها باشد.
domain : دامنه، نامی می باشد که به یک وب سایت اختصاص میابد و برای هر سایت منحصر بفرد می باشد.
تفاوت شبکه domain و workgroup چیست ؟

اهراز هویت درحالت Workgroup
درحالت Workgroup درمرحله اول کاربراطلاعات مورد نیاز جهـت ورود بـه سیستم شامل نام کاربری وپسورد را از طریق باکس Login وارد میکند درمرحله ی بعد این اطلاعات توسط سیستم عامل به قسمت امنیتی سیستم انتقال می یابد. دراین قـسمت اطلاعـات ورودی با اطلاعات موجود درDatabase مقایسه میشود.درصورتی کـه اطلاعـات ورودی صحیح باشد ویندوز یک Token Access یا اجازه دسترسی به کاربررا صادرخواهد کرد
اهراز هویت درحالت Domain
درابتدا کاربرنام کاربری و رمزعبورخود را وارد می کند ودرگام بعد اطلاعات هویتی (دقیقا برعکس حالت اول که اطلاعات هویتی با بانک اطلاعاتی همان سیستم مقایسه می شد) به یک کامپیوتر مرکزی به نام Controller Domain ارسال می شود که این کامپیوتر مرکزی مسئول شناسایی کاربران درکل Domain می باشد . بعد از اینکه اطلاعات هویتی ورودی توسط کاربر تایید شد, یک Token Access مناسب یا اجازه دسترسی به کاربررا صادرخواهد کرد.
Netowrk Type
در شبکه های Workgroup شبکه به صورت peer-to-peer می باشد ولی در Domain به صورت کلاینت سرور .
Login
در Workgroup کاربر برای استفاده از هر دستگاه نیاز به ساخت اکانت درهمان کلاینت دارد ولی در Domain می تواند با اکانت ساخته شده در اکتیو دایرکتوری و با دسترسی های مجاز به تمام دستگاه ها دسترسی داشته باشد .
Workstations
به طور معمول در Workgroup بیشتراز ۲۰ کامپیوتروجود ندارد , چون مدیریت بیش ازاین بسیار دردسرسازمی شود . ولی در شبکه های Domain این محدودیت وجود ندارد .
Location
در workgroup تمام رایانه ها باید در یک شبکه محلی قرار بگیرند ولی در شبکه های domain این محدودیت وجود ندارد می توانند به صورت سایت ها ، شعب و دفاتر مختلف در هر نقطه ای از جهان با یکدیگر درارتباط باشند .
مدیریت شبکه
مدیر شبکه domain فردی دانا و با علم اطلاعات و تجربه است بنابراین حقوق بالایی دریافت میکنداما مدیریت شبکه workgroup اطلاعات بسیار کمی نیاز دارد در نتیجه حقوق پایینی دارد.
Computer’s settings
در شبکه های workgroupهرکاربرتنظیمات را روی کامپیوترخود کنترل می کند وهیچ تنظیمات یکپارچه و مرکزی وجود ندارد ولی درشبکه های domain کاربران فقط تغییرات محدودی را می توانند کنترل کنند
طراحی و پیاده سازی
domain نیاز به دانش مهندسی و فنی بالایی دارد ولی workgroup نیاز به دانش کم و ابتدایی دارد
تفاوت این دو نوع شبکه با ذکر یک مثال
فرض کنید ۲۵ کاربر داریم که درون یک شبکه می خواهند از ۲۰ کامپیوتر استفاده کنند. در شبکه های Workgroup برای هر کاربر تنها بر روی یک سیستم امکان ایجاد حساب کاربری وجود دارد و اگر کاربری بخواهد از دو سیستم استفاده کند می بایست حساب کاربری فرد مذکور بصورت جداگانه بر روی هر سیستم ایجاد شود.
در شبکه های Domain اما این چنین نیست . تمامی حساب های کاربری در پایگاه داده Server ذخیره می شوندوکاربر امکان لاگین شدن برروی هریک از سیستم های عضو شبکه Domain را بدون نیاز به ساخت حساب کاربری بر روی کامپیوتر مذکور خواهد داشت.
خدمات IT را با هوشمندنت تجربه کنیدوبا خیال راحت صفرتا صد سیستم کاری خودرابا ارزانترین قیمت راه اندازی کنیدجهت اطلاعاتی کامل تر از خدمات و مشاوره رایگان برای خریدی مطمن با هوشمندنت در تماس باشید