
تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟
تفاوت بین RAM و CPU در چیست ؟هنگامی که صحبت از انتخاب مشخصات یک رایانه می شود ، دو مؤلفه مهم عبارتند از CPU وRamمورد توجه واقع میشود. Cpu به عنوان پردازنده شناخته می شود و RAM که بیشتر به عنوان حافظه شناخته می شود. تفاوت اصلی بین RAM و CPU نقش هایی است که در یک کامپیوتر بازی می کنند. CPU بخشی است که محاسبات را انجام می دهد در حالی که RAM فقط داده را نگه می دارد. برای نشان دادن این تفاوت به مثال زیر توجه نمایید:
به عنوان مثال:
اگر یک کامپیوتر دو عدد ، مثلاً ۵ و ۸ اضافه کند ، CPU دو عدد را از RAM می گیرد. سپس آنها را باهم جمع میکند و نتیجه ، که در این حالت ۱۳ است ، پس از آن به رم بازگردانده می شود.
CPU مؤلفه ای است که سرعت کل سیستم را همانطور که پردازش انجام می دهد دیکته می کند. در قدیم نداشتن رم کافی به این معنی بود که برنامه شما اجرا نمی شود. اما امروزه ، سیستم عامل از page files برای گسترش رم استفاده می کند تا برنامه ها همچنان اجرا شوند. اما page files ، که در هارد دیسک ذخیره می شوند ، بسیار کند هستند و باعث می شوند CPU منتظر اطلاعات باشد. به همین علت با سرعت کمتری میتواند داده ها را مورد پردازش قرار دهد.
نکته
شما توانایی اضافه نمودن چندین حافظه RAM به سیستم خود را دارید اما CPU تفاوت دارد و شما نمیتوانید چند عدد CPU تهیه کرده و به سیستم خود متصل کنید(هر چند که CPU ها دارای چندین هسته نیز میباشند).پس نتیجه میگیریم که قابلیت توسعه پذیری حافظه RAM از CPU بیشتر است.
همچنین شایان ذکر است پردازنده ها و مادربردهای مورد استفاده آنها مخصوص یک شرکت سازنده محدود است. مادربردی که پردازنده های اینتل را به خود اختصاص می دهد ، نمی تواند یک پردازنده AMD را بگیرد و بالعکس. شما باید در ساخت سیستم خود این نکته را در نظر بگیرید زیرا نمی توانید مارک ها را بدون تعویض صفحه و CPU خود تغییر دهید. از طرف دیگر ، رم را می توان با هر یک از مارک ها استفاده کرد. بنابراین اگر می خواهید از AMD به Intel تغییر دهید ، هنوز می توانید از رم خود استفاده کنید و فقط برد و CPU را تعویض نمایید.
خلاصه مطالب
- Cpu دستورالعمل ها را محاسبه و اجرا میکند در حالیکه RAM داده را در خود ذخیره میکند و توسط CPU مورد استفاده قرار میگیرد
- CPU دیکته میکند که چگونه سیستم میتواند سریعتر باشد در حالیکه RAM مقدار داده هایی که در خود میتواند ذخیره کند را دیکته میکند
- CPU میتواند جایگزین شود اما RAM لزومی ندارد که جایگزین یک RAM دیگر شود و میتواند به تعداد آن در سیستم افزوده شود
- CPU کارخانه های سازنده خیلی خیلی محدودی دارد در حالیکه RAM کارخانه های سازنده زیادی دارد

تفاوتCPUهای Dual Core و Core 2 Duo در چیست ؟
تفاوت CPUهای Dual Core و Core 2 Duo در این این است که پردازنده های Dual Core در واقع پردازنده هایی هستند که دو هسته CPU داخل یک چیپ سیلیکونی قرار دارد اما پردازنده های Core 2 Duo در واقع تنها یک اسم است که شرکت اینتل به مجموعه های نسل دوم CPU های Dual Core خود داده است. اصولا به هر سی پی یویی که دو هسته داشته باشد، Dual Core گفته میشه. اما Core2Duo یک برند تجاری مربوط به شرکت اینتل هست. سی پی یوهای Core2Due هم Dual Core هستند .یعنی دو هسته دارند.
با گذشت زمان وپیشرفت کردن تکنولوژی ها دنیا نیاز به قدرت پردازشی بیشترتوسط CPUها داشتند وبا هرترفندی که بود حتی بالا بردن clock speed پردازنده ها در نهایت تولید کننده هایCPU نتوانستند نیاز بازاررابرطرف کنند.
اساساً تمام CPU های دو هسته ای مصرف کننده فعلی Intel طراحی Core2Duo هستند. آنها نامهای مختلفی دارند ، اما بیشتر از لحاظ سرعت FSB متفاوت هستند شرکت های تولید کننده پردازنده در دنیا مانند Intel و AMD تصمیم گرفتند مسیر بالا بردن سرعت و کارایی پردازنده های خود را تغییر دهند و اینکار را با اضافه کردن هسته های بیشتر در پردازنده های خود شروع کردند ، اینکار در صورتیکه سیستم عامل هم از آن پشتیبانی می کرد بسیار باعث بالا رفتن سرعت و کارایی سیستم ها می شد.
نکته
اضافه کردن دو یا بیشتر ازدوهسته پردازنده باعث می شود سیستم عامل ها بتوانند از فرآیند Multi Tasking بهترین بهره برداری را بکنند به گونه ای که هر هسته CPU می توانست کارها را بصورت جداگانه و تفکیک شده انجام دهد
پردازنده هایی که امروزه دارای ۲ هسته CPU هستند بدون توجه به اینکه سازنده این محصول کدام شرکت است به عنوان پردازنده های Dual Core یا دو هسته ای معروف شدند ، این اسامی مشترک است چه بسا اگر در شرکت ۴ هسته CPU را درون یک چیپ قرار می داد به آن چیپ پردازنده Quad Core گفته می شود.
در بدو ارائه محصولات شرکت AMD و Intel در حوزه CPU های دو هسته ای ، شرکت Intel نام محصول خود را به جای استفاده کردن از واژه Dual Core به Core Due تغییر داد ، در همین حین شرکت AMD هم به محصولات سری Dual Core خود سری CPU های X2 می گفت.
CPU های Dual Core شرکت Intel در واقع ۲ عدد CPU پنتیوم ۳ بودند که بر روی یک چیپ قرار گرفته بودند. با توجه به پیشرفت روز به روز تکنولوژی و اضافه کردن امکانات جدید به پردازنده های دو هسته ای ، شرکت اینتل با ارائه کردن نسل دوم پردازنده های Dual Core خود آنها را به اسم Core 2 Due معرفی کرد.
خلاصه مطالب
- Dual Core به پردازنده هایی گفته می شود که در Chipset آنها دو هسته CPU قرار گرفته است
- Core 2 Due نسل دوم پردازنده های Dual Core ای است که شرکت اینتل ارائه داده است و صرفا یک اسم است
- همزمان با نامگذاری محصولات Dual Core شرکت اینتل به شکل Core Due شرکت AMD هم اسم محصول خود را X2 گذاشت
- همه پردازنده های Core 2 Due الزاما Dual Core هستند اما تمامی Dual Core ها الزاما Core 2 Due نیستند.

تفاوت بین CPU و Microprocessor در چیست ؟
واژه CPU که مخفف Central Processing Unit به معنای واحد مرکزی محاسبات است سالها قبل برای شناسایی و مشخص کردن قسمتی از دستگاه که عملیات های پردازشی سیستم را انجام می داد بکار می رفت. این واژه در واقع خیلی قبل تر از به وجود آمدن و ارائه شدن مدارهای مجتمع و Microprocessor ها اختراع شد همه CPU های امروزی در واقع Microprocessor هستند اما همه Microprocessor ها CPU نیستندواین مهمترین تفاوت بین آنهاست.
توجه کنید
CPU به هر حال مغز سیستم کامپیوتر ما محسوب می شود و این قسمت است که تمامی تصمیمات پردازشی و در نهایت تمامی فرآیند های پردازشی سیستم را انجام می دهد. تمامی قسمت های دیگر کامپیوتر بدون کوچکترین بحثی از این مغزومرکز فرماندهی سیستم اطاعت می کنند و هر چه CPU به آنها دستور بدهد باید انجام شود.
با ظهور ترانزیستور ها به شدت اندازه CPU ها کاهش پیدا کرد. با پیشرفت تکنولوژی و اختراع های جدید و به ویژه اختراع مدارهای مجتمع یا Integrated Circuits که شما آنها را به نام IC می شناسید و همچنین به وجود آمدن Microprocessor ها اندازه CPU ها به شدت و به یکباره کاهش بسیار زیادی پیدا کرد و CPU ها بسیار بسیار کوچک شدند.
میکروپروسسور در واقع یک پیشرفت تکنولوژی در عرصه طراحی ترانزیستورها می باشد که اجازه قرار گرفتن چندین ترانزیستور در یک بسته کوچک را می دهد ، این فناوری اینقدر گسترده شد که امروزه درون خود CPU ها را می بیند ، این فناوری اینقدر پیشرفته و اقتصادی است که تقریبا امروزه همه سازندگان و تولید کنندگان تجهیزات کامپیوتری از میکروپروسسور استفاده می کنند و این محصول جایگزین CPU های قدیمی شده است به گونه ای که امروزه تقریبا همه CPU هایی که مشاهده می کنید به نوعی میکروپروسسور یا ریزپردازنده هستند
با قاطعیت بگوییم که همه CPU های امروزی در واقع Microprocessor هستند اما همهMicroprocessor ها CPU نیستند
استفاده از میکروپروسسورها امروزه اینقدر گسترش پیدا کرده است که شما ممکن است در یک سیستم کامپیوتری از چندین Microprocessor بصورت همزمان استفاده کنید ، بدون شک با ظهور کردن تکنولوژی به نام میکروپروسسور صنعت سخت افزار دچار تحول شد و جایگزین شدن این تکنولوژی با تکنولوژی ترانزیستور که زمانی پادشاه کامپیوترها بودند خود نمایانگر قدرت این قطعه کامپیوتری است.
امروزه حتی کارت گرافیک شما هم برای خودش پردازنده ای جدا دارد که شما آن را به عنوان GPU که مخفف Graphic Processing Unit است می شناسید که در واقع داخل آن یک Microprocessor است. فناوری CUDA که در کارت گرافیک استفاده می شود نیز از همین ساختار میکروپروسسور برای انجام پرداش های گرافیکی استفاده می کند.

تفاوت میکروکنترلرها و میکروپروسسور
میکروپروسسورها مغز اصلی سیستم هستند که وظیفه آن ها محاسبات، اطلاع رسانی به سایر واحدها، جابه جایی اطلاعات و بیتها است. یک میکروپروسسور برای انجام عملیاتش نیازمند حافظه میباشد.
میکروکنترلر یک واحد است که علاوه بر داشتن یک میکروپروسسور داخلی، اجزای جانبی (peripheral) نیز دارد.
این اجزا شامل انواع حافظه، واحدهای ورودی/خروجی (I/O)، انواع مبدل ها و …. است.
مثال
شما برای کامپیوتر خودتان یک CPU خریده اید، این CPU به تنهایی کاربردی نخواهد داشت و
نیازمند این است که حافظه، درایور CD، مادربورد، پورتهای ورودی/خروجی و سایر قطعات لازمه را تهیه کنید.
میکروکنترلر در واقع یک کامپیوتر All In One است که تمامی لوازم جانبی را در خودش دارد.

راه حلی دقیق و سریع
با استفاده ازتماس با Hoshmandnet میتوانید با خیال راحت بهترین قطعات کامپیوتری متناسب با بودجه مورد نظر خود را مشاهده کرده و بدون نیاز به مطالعه راهنمای خرید کامپیوتر اقدام به سفارش کنید وبا ۱۰روز مهلت مرجوعی باخیالی آسوده خریدتان را انجام دهید.