
به چه مقدار حافظه رم نیاز داریم ؟
مقدار حافظه RAM
همانطور که پیشتر گفتیم هر سلول حافظه رم دارای یک ترانزیستور و خازن است که در رم وظیفه نگهداری یک بیت را دارد. اساس چیدمان این سلول ها بر اساس بایت است (بایت کوچکترین واحد نگهداری داده در کامپیوتر است). با کنار هم قرار گرفتن ۸ سلول می توان یک بایت داده را ذخیره کرد. مجموع این سلول ها مقدار حافظه رم را مشخص میکند.
مطمئنا اطلاع دارید که حافظه رم (Random access memory یا RAM) بخش مهمی از یک سیستم کامپیوتری است و تأثیر زیادی بر سرعت و کارایی سیستم دارد. داشتن حافظهی کافی این اطمینان را ایجاد میکند که سیستم همواره وظایف را بدون خلل و کندی انجام میدهد تا بتوان از سیستم حداکثر بهره را برد.
به چه مقدار حافظه رم نیاز داریم؟
میزان حافظه رم RAM مورد نیاز برای سیستم من چقدر است؟؟” کاملا به استفاده ی شما از سیستم وابسته است. این باور که هر چقدر رم بیشتر باشد بهتر است، شاید به طور کلی درست باشد اما نکته ای که وجود دارد این است که شما برای کار با یک سیستم باید به طور کلی بدانید که از پس نیازهای شما بر می آید یا نه! در واقع در خرید کامپیوتر های امروزی حداقل حافظه رم ۴ گیگابایت می باشد.
البته رکوردهایی برای نصب ویندوز ۱۰ در حافظه ۲ گیگابایت ببینید اما کمتر از ۴ گیگابایت اصلا توصیه نمی شود. در صورت اضافه کردن رم تلاش نمایید تمامی مشخصات حافظه ها با یکدیگر یکی باشد. اما برای سیستم هایی که احتمال ارتقا دارند از یک ماژول ۴ گیگابایتی استفاده کنید تا در صورت نیاز برای ارتقا با اضافه کردن یک ماژول دیگر از ویژگی Dual Channel مادربرد استفاده کنید.
در صورتی که علاوه بر مصرف عادی از برنامه های تخصصی در رشته خود استفاده می کنید یا به صورت تفننی بازی می کنید، توصیه میکنیم حداقل از ۸ گیگابایت حافظه رم (دو ماژول ۴ گیگابایتی) برای خرید کامپیوتر خود استفاده کنید.
و در نهایت در صورتی که به صورت حرفهای بازی میکنید یا از نرمافزارهای تدوین فیلم و رندرگیری استفاده میکنید، توصیه ما استفاده از ۱۶گیگابایت رم است.
استفاده از مقدار رم بیشتر در صورتی که به آن نیازی نداشته باشید عملا سرعت کامپیوتر شما را افزایش نخواهد داد و فقط صرف هزینه اضافی به حساب میآید و بودجه خرید کامپیوتر را بی جهت افزایش میدهد.

میزان حافظه رم برای انواع کارها:
میزان حافظه رم RAM مورد نیاز برای پخش فیلم و موزیک:
در این نوع استفاده به حداقل رم ۴GB احتیاج است.
میزان حافظه رم RAM مورد نیاز برای وبگردی:
برای وبگردی معمولی و رایج از ۴GB شروع می شود. اما برای حالتی که بیش از ۳۰ تب به طور همزمان باز کنیم کمترین میزان رم مورد نیاز ۸GB است.
میزان حافظه رم RAM مورد نیاز برای ویرایش عکس:
در استفاده ی معمولی مثلا ویرایش ۱ تا ۱۰ عکس کمترین میزان حافظه رم RAM مورد نیاز ۴GB است.اما در استفاده ی شدید و زیاد کف حافظه رم لازم ۸GB می باشد.
میزان حافظه رم RAM مورد نیاز برای گیمینگ:
برای بازی ها امر اساسی و مهم کارت گرافیک قوی و پردازنده پرسرعت می باشد. اما نقش رم را هم نمی توان بی تاثیر دانست و نادیده گرفت.
برای اجرای بازی های معمولی و متوسط رم مورد نیاز ۸GB است. اما اگر از آن دسته افراد باشید که علاقمند به بازی های روز هستند که گرافیک سنگینی نیز دارند حداقل میزان حافظه رم RAM مورد نیاز شما ۱۶GB است. البته لازم به ذکر است که بازی هایی هم یافت می شوند که با رم ۴GB قابل اجرا باشند.
تطابق چند رم
تطابق رم بیشتر در زمانی است که شما قصد ارتقای سیستم خود را دارید و می خواهید یک ماژول رم دیگر به سیستم خود اضافه نمایید. مهمترین نکته در این خرید این است که بهترین RAM انتخابی مشخصاتش با مشخصات RAMموجود، یکی باشد.
دقت کنید اگر رمی با سرعت بیشتر از رم خود تهیه کنید رم جدید با فرکانس کمتر کار خواهد کرد و اگر رم خریداری شده سرعتی پایینتر داشته باشد رم موجود نیز با آن فرکانس کار خواهد کرد. دقت داشته باشید که بهترین ترکیب تعداد ماژول در صورتی که مادربرد شما از Dual Channel پشتیبانی کند دو عدد است. در صورت استفاده از ۴ عدد رم همان راندمان دو عددی را خواهید داشت ولی هزینه کلی شما بیشتر خواهد شد.
تعویض حافظه رم در یک کامپیوتر و یا حتی لپتاپ خیلی سخت نیست. تنها کافی است محل قرارگیری اسلات کارت حافظه را بدانید و رم را در آن فشار دهید. معمولا سیستمهای مختلف و حتی پیشرفته، در زمانی که ریبوت میشوند باید خود به خود حافظه رم جدید را شناسایی کنند اما این بدان معنی نیست که باید تمام تنظیمات سیستم را هم اعمال کنند.
این روزها استاندارد جدیدی وارد دنیای فناوری شده (SPD: Serial Presence Detect) که طبق آن سیستم میتواند حداکثر تطابق تنظیمات را انجام دهد. طبق این استاندارد و روال آن میتوانید تنظیمات رم خود را به گونهای اعمال کنید که حافظه رم شما در بهینهترین حالت کار کند.
آیا استفاده از چند ماژول بهتر است؟
در تمام مادربردهای امروزی تکنولوژی Dual Channel و برای مادربردهای حرفهای Quad Channel بکار رفته است. در حالت کلی افزودن تعداد کانال یا استفاده از سیستم چند کانال در رم ها باعث افزایش پهنای باند در دسترس خواهد شد.
بدین ترتیب RAM میتواند میزان بیشتری از دادهها را در هر لحظه جابجا کند. بنابراین خیلی بهتر است به جای خرید یک عدد رم تک کاناله با ظرفیت زیاد، دو عدد رم با نصف ظرفیت مدل اول بخرید و از آنها در حالت دو کاناله استفاده کنید. در سیستمهای حرفهای با نصب چهار عدد رم میتوان از تکنولوژی Quad Channel نیز استفاده نمود.

آیا هیت سینک برای رم ضروری است؟
هیت سینک قطعه ایست فلزی که برروی یک تراشه مانند پردازشگر و یا رم نصب میشود و حرارت را از اجزا به سمت پره ها هدایت میکند. که پیشتر برایتان توضیح کامل تری داده ایم.
رم ها در حالت عادی نیازی به هیت سینک یا خنک کننده ندارند و در حالت عادی اصلا داغ نمیشوند فقط کمی گرم میشوند که طبیعیه .معمولا شرکت های تولید کننده رم به دو دلیل از هیت سینک ها استفاده میکنند.
- دلیل اول ظاهر جذابتر و یا شاید حرفهای تر رم که امروزه از نورپردازی RGB نیز در رمها استفاده میشود و در هنگام خرید کامپیوتر مشتری را ترغیب به خرید میکند
- دلیل دوم دفع حرارت در صورت انجام اورکلاک است ,اورکلاکینگ سخت هنوز حرارت تراشهی حافظه را افزایش میدهد که قطعا نیازمند یک خنک کننده خواهد بود . بنابراین در صورتی که کیس شما تهویه مناسبی داشته باشد و نیازی به ظاهر جذاب نداشته باشید و قصد انجام اورکلاک در رم را نداشته باشید عملا تفاوتی بین رم های هیت سینک دار و معمولی وجود ندارد.

دلایلی که سبب ایجاد مشکلات در Ram میشود:
- کاهش عملکرد و بازدهی سیستم
- کرش کردنهای تصادفی کامپیوتر
- عدم شناسایی کارت گرافیک سیستم
- عدم نمایش مقدار رم
- فریز شدن کامپیوتر
- صفحه نمایش آبی یا صفحه مرگ
- ری استارت شدن مداوم سیستم
- مشکل نخواندن رم
- مشکل پر شدن رم
- خرابی فایلهای داده
نکته
فریز شدن سیستم به این معنی است که کامپیوتر هیچ گونه واکنشی به دستورها و فرمان های ورودی نمیدهد و به نوعی غیرقابل استفاده میشود
امیدوارم توانسته باشیم توسط این پیج شما را به جواب سوالات خود برسانیم . درصورت سوالات بیشتر و وجود ابهام با ما تماس حاصل فرمایید http://hoshmandnet.com/contact-information/
One comment