
اسلات و اجزای تشکیل دهنده ی مادربرد
اجزای تشکیل دهنده مادربرد
۱-Miscellaneous Connectors Jumpers(اتصال دهنده های متفرقه و جامپر ها):
کانکتورها برای اتصال اسپیکرها ، فن ها و پاور بکار میروند.آنها میتوانند در مکانهای مختلف یک مادربرد باشند.
۲-Expansion Slots(اسلات های توسعه):
اسلاتهای توسعه برای اضافه کردن cardهای بیشتر برای فراهم اوردن قابلیت های بیشتر استفاده میشود.انواع مختلفی از اسلات های توسعه داریم که شامل؛(PCL(Peripheral Component Interconnect و( AGP(Accelerated Graphics Port و غیره میباشد.
۳-Rear Connectors(اتصالات پشتی):
تعدادی از کانکتورها یا اتصال دهنده ها به مادربرد اضافه شده و از طریق ناحیه ی پشت کامپیوتر قابل دسترسی هستند.مثال هایی از این کانتورها شامل کانتور دیواس هایی مثل کارت صدا،کارت کرافیک، پورت های USB و … هستند.
۴-CPU 12-V Power:
یک کانکتور است که شامل۴پین هست و برای رساندن برق به CPUمورد استفاده قرار میگیرد.در مادربردهایی که بیش از یک CPUرا ساپورت میکنند(مانند مادربردهای سرورها)آن میتواند دوتا کانکتور ۴پینی یا ۸پینی باشد.
۵-CPU Fan(فن سی پی یو):
CPUبه خودی خود گرمای زیادی تولید میکند بنابراین یه عدد فن در بالاسر انبرای خنک نگه داشتنش الزامی است.فن های CPUسرعت های مختلفی دارند وقتی که CPUگرم تر شد و دمایش بالاتر رفت اسپین های فن به سرعت میتوانند به چرخش درآیند.
۶-Chipset(چیپست یا تراشه):
چیپست یا مجموعه تراشه در علم رایانه به مجموعه ای از اجزای الکترونیکی در یک مدار مجتمع گفته میشود که وظیفه ی مدیریت جریان داده ها بین پردازنده ، حافظه و قسمت های جانبی را برعهده دارد.
۷-(CPU(Central Proccessor Unit یا واحد پردازنده ی مرکزی:
CPUکه از ان به عنوان مغز کامپیوتر یاد میشود وظیفه ی پردازش Workloadها را برعهده دارد.همه ی مادربردها یک CPUسوکت دارند که با توجه به نوع سوکت شان میتوانند در ان جای بگیرند.
۸-SATA Connector:
بسیاری از کامپیوترها از درایو های Serial Advanced Technology Attachmentیا همان SATAپشتیبانی میکنند.کانکتورهای SATAشکلی L ماننددارند.این کانکتورها انواع مختلفی را شامل میشوند و با رنگهای مختلف از هم متمایز میشوند.در هر حال استاندارد خاصی بین رنگهای کانکتورهای SATAدر بین مادربردها وجود ندارد.
۹-Battery(باتری):
باتری COMSوظیفه ی برق رسانی به BIOSو نگهداری تنظیمات ان را برعهده دارد.در وواقع زمانی که کامپیوتر خاموش است برق مورد نیاز ساعت سیستم وتنظیمات بایوس را جهت بوت شدن رایانه تامین میکند.
۱۰-BIOS Jumper(جامپر بایوس):
محل قرار گیری جامپر بایوس به باتری CMOSنزدیک است و شامل ۳عدد پین است که با استفاده ار ان میتوان تنظیمات بایوس را ریست کرد.
۱۱-RAM(رم کامپیوتر):
مادربردها معمولا دارای ۲عدد اسلات برای جاگذاری رم هستند و میتوانند دارای ۴یا۶ عدد اسلات هم باشند .اسلات های RAM نوع خاصی از RAMرا پشتیبانی میکنند و نمیتوان هر RAMرا به هر مادربردی متصل کرد.
۱۲-IDE Connectors(متصل کننده های IDE):
متصل کننده هایIDEکه مخفف(Integrated Drive Electronics)میباشد یک کانکتور معمولی برای اتصال دستگاه های ذخیره سازی به کامپیوتر شخصی است.
۱۳-هیت سینک(خنک کننده):
هیت سینک در تولید وسایل الکترونیک که قطعات حساس به افزایش دما دارند،به کار برده میشوند.این قطعه حرارت تولید شده را جذب میکند و به تدریج از خود تخلیه میکند و به این طریق حرارت محصول را کنترل میکند.
در قطعات الکترونیکی مانند ترانزیستور،IC،دیود وLEDکه در اثر فعالیت حرارت تولید میکنند،برای افزایش طول عمر و بهبود عملکرد از هیت سینک استفاده میشود.