
آموزش شبکه کردن کامپیوتر ها با یکدیگر
شبکه کردن یعنی چه؟
اگر بخواهیم شبکه کردن را به زبان ساده توضیح دهیم که برای همه ی خوانندگان واضح باشد باید بگوییم وقتی که میخواهیم بین دو کامپیوتر با کابل ارتباط برقرار کنیم و اطلاعات آن دو را به راحتی بین هم جابه جا کنیم بدون اینکه هارد کامپیوتر را خارج کنیم به اصلاح شبکه کردن میگویند.برای این منظور به کابل شبکه LAN و کابل شبکه کراس نیازداریم.
برای شبکه کردن , هر دو کامپیوتر باید دارای Workgroup یکسانی باشند. برای یکسان کردن آنها روی آیکون Computer در دسکتاپ راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید صفحه ی System باز می شود پائین صفحه سمت راست همانند تصویر زیر گزینه Change settings را کلیک نموده و از صفحه ای که باز می شود بر روی گزینه …change کلیک کرده و در صفحه باز شده نام مورد علاقه خود را برای Workgroup در هر دو کامپیوتر وارد نمایید.

دقت کنید که Computer Name های هر دو کامپیوتر باید متفاوت باشد و تنها Workgroupها هستند که یکسان اند. بعد از یکی کردن نام Workgroupها سیستم را ری استارت کرده و کابل شبکه کراس را وصل کنید.
اکنون نوبت به تنظیمات مربوط به آیپیهای کامپیوترهاست برای انجام این کار وارد کنترل پنل شوید و Network&Sharing را انتخاب کنید و سپس بر روی Local Area Connection کلیک کنید و مشاهده میکنید که پنجره زیر باز میشود

گزینه Properties را انتخاب کرده و گزینه Internet Protocol Ver4 را انتخاب کرده و دوباره Properties را انتخاب کنید . سپس IP Address را بهصورت زیر وارد کنید:

اکنون دو کامپیوتر باهم شبکه شدند و شما میتوانید بین دو کامپیوتر هر چه را که میخواهید جابه جاکنید.
روش انتقال فایل بین دو کامپیوتر
بعد از آنکه ارتباط بین دو سیستم با موفقیت برقرار شد، برای به اشتراک گذاری فایل مورد نظرتان، روی آن راست کلیک کنید. گزینه Give access to را انتخاب کرده و سپس Specific Peoples را انتخاب کنید. از منوی کشویی گزینه Everyone را انتخاب کرده، سپس گزینه Add و Share را انتخاب کنید.


آموزش شبکه کردن توسط مودم و سوئیچ

برای شبکه کردن تعداد زیادی کامپیوتر باهم وجود یک سوئیچ الزامیست.البته یکسری از مودم های ADSLخود دارای چندین پورت هستند که در این صورت شما نیازی به خرید سوئیچ ندارد.یکی از مزیت هایی که شبکه کردن با مودم وجود دارد این است که شما علاوه بر دسترسی به فایل ها میتوانید روی انها کنترل و نظارت هم داشته باشید.
اقداماتی که باید برای راه اندازی و نصب شبکه بین چند کامپیوتر انجام دهید، شامل کارهای سخت افزاری و نرم افزاری میباشد. به عبارتی بهتر پیش از آنکه بخواهید اقدامی را در ویندوز انجام دهید، ابتدا باید بستر سخت افزاری لازم برای شبکه کردن دو کامپیوتر با مودم را با فراهم کنید. بطور کلی برای پیاده سازی شبکه بین چند کامپیوتر، اقدامات زیر را باید به ترتیب انجام دهید:
- تهیه مودم، کارت شبکه و کابل شبکه استریت
- متصل کردن کامپیوترها به مودم
- اعمال تنظیمات شبکه در ویندوز
- اشتراک گذاری اطلاعات
سپس با استفاده از کابل های شبکه استاندارد،یک کابل از هر کامپیوتر به سوئیچ وصل میکنیم.
پس از آنکه اتصالات سخت افزاری شبکه راه اندازی شد مراحلی که در بالا هم توضیح دادیم را انجام میدهیم به این صورت که وارد بخش تنظیمات کنترل پنل ویندوز شده و گزینه Network and Sharing را انتخاب می کنیم سپس روی آیتم Local Area Connection کلیک می کنیم و در پنجره ای که باز میشود دکمه Properties را می زنیم در پنجره ای که برای شما باز می شود گزینه Internet Protocol Version4 TCP/IPV4 را انتخاب کرده و بر روی آن ۲ بار کلیک کنید تا پنجره ای برای وارد کردن تنظیمات آی پی برای شما نمایش داده شود.
– در صورتی که علامت ضربدر قرمز رنگی روی کارت شبکه نمایش داده شود نشان دهنده این است که کامپیوترهای شما از لحاظ کابلی و سخت افزاری خوب پیاده سازی نشده است. اما اگر علامت تعجب زرد رنگی روی کارت شبکه نمایش داده شود بدین معناست که تنظیمات شبکه مشکل دارد.
برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات می بایست روی پوشه مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه Properties را زده و در پنجره نمایش داده شده وارد تب sharing شوید و بعد آیتم Advanced Sharing را انتخاب کرده و تیک گزینه share this folder را بزنید تا دیگران بتوانند از فایل به اشتراک گذاشته شما استفاده کنند.در ضمن در همان قسمت شما می توانید با استفاده از گزینه Permission سطح دسترسی فایل به اشتراک گذاشته خود را تعیین کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راه اندازی و خدمات شبکه شما میتوانید با هوشمندنت در تماس باشید همچنین شما میتوانید تمامی قطعات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه خود را با بهترین قیمت از هوشمندنت تهیه نمایید